Kir Starmer
Foto: EPA/EPA-EFE/NEIL HALL

Nakon pobede laburista u julu, kolege su je kritikovale zbog brojnih pitanja, uključujući propuste u komunikaciji, sporo imenovanje ministara i male plate specijalnih savetnika, navodi Politiko.

Grej se našla na meti kritika i zbog serije manjih skandala koji su bacili senku na prve mesece vladavine laburista, uključujući imenovanje ključnih političkih pomoćnika i donatora na funkcije u javnim službama, kao i sporove oko donacija koje su primili premijer i njegov tim. 

Grejovu će sada u kabinetu u Dauning Stritu zameniti Starmerov najviši politički savetnik Morgan Meksvini, u okviru šire rekonstrukcije na toj adresi.

Grej se oglasila saopštenjem u kojem je navela da je “njen prvi interes uvek bila javna služba”, dodajući da joj je proteklih nedelja postalo jasno da su intenzivni komentari na račun njenog položaja rizikovali da ometu vladin vitalni posao sprovođenja promena.

Ona će sada preuzeti poziciju savetnika kao “izaslanik za regione i nacije”, a iz Dauning Strita nisu potvrdili da li će biti plaćena za tu funkciju.

Starmer je zahvalio Grejovoj na “svoj podršci koju mu je pružila, kako u opoziciji tako i u vladi”.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading