ŠURACI TUKLI ČOVEKA DO SMRTI! Povod za sve bio maltretiranje njihove sestre, iživljavali se i na njegovom lešu!
Foto: Stock/Foto: stockphoto

Meštanina rumunskog sela Kostuleni na brutalan način ubili su njegovi šuraci. Oni su ga tukli i gazili dok nije prestao da se pomera, i to pred očima njihove sestre. Ona nije intervenisala, niti je pozvala hitnu pomoć. Čovek je pronađen mrtav sledećeg dana.

Kako javlja Ziarul de Iasi, A.C.A. se oženio sa M.A. početkom 2021. godine, a ubrzo im se rodila ćerka. Na početku su odnosi između supružnika bili dobri, ali su oboje imali običaj da previše piju. To je dovodilo do konflikata koji su eskalirali u epizode fizičkog nasilja, u kojima su se međusobno tukli.

Dana 11. juna prošle godine, jutro je počelo uz zvuk čaša. Supružnici su posetili ženinu majku. Od 10 do 17 časova, pili su sa njom i njenim partnerom. Na povratku kući, zaustavili su se u baru gde je A.C.A. popio još jedno pivo, a zatim su posetili komšiju sa kojim je popio čašicu rakije ispred kuće. Tu se čovek setio bivšeg partnera svoje žene, pa je usled ljubomore dva puta je udario suprugu. Svedok je kasnije izjavio da su to bila dva udarca dlanom, "u šali".

Međutim, žena to nije doživela na taj način.

Od tog trenutka "razgovarali" su samo pesnicama

Žena se vratila u kuću svoje majke. Udarce koje je primila video je njen brat, Denis Leustean. On je pozvao brata, Florina Raileanua, i zatim su obojica, besni, krenuli prema kući A.C.A. da ga pozovu na odgovornost. Pratila ih je sestra.

A.C.A. ih je primio u kuću i seli su da razgovaraju. Zatim je Raileanu pitao A.C.A. zašto je udario njihovu sestru. On je odgovorio da ju je samo ošamario, ali žena ga je prekinula i optužila ga da laže, tvrdeći da ju je pretukao.

Raileanu je udario A.C.A. u stomak, zbog čega je pao unazad na krevet.

Leustean ga je povukao sa kreveta, pa su dvojica braće počela da ga udaraju pesnicama i nogama. Zatim su stali na njega, brutalno ga gazeći i skačući po njemu. Okrenuli su ga licem nagore i udarili nogama po grudima.

Prestali su da ga udaraju tek kada više nije davao znake života.

Raileanu je potom prosuo kofu vode na žrtvu.

Dvojica braće su otišla kući u pratnji sestre, ali su pre toga još nekoliko puta udarili telo koje je ležalo na podu.

Kada su stigli kod majke, ispričali su kako su pretukli zeta. Prisutni su počeli da se smeju, smatrajući to smešnim.

Čovek je najverovatnije umro još te večeri

Sledećeg jutra, žena je otišla da vidi u kakvom je stanju njen muž. Zatekla ga je u istom položaju u kojem ga je ostavila kada je otišla. Vratila se kod majke i rekla joj da je A.C.A. mrtav.

Kako su kasnije procenili sudski lekari, čovek je najverovatnije preminuo te večeri. Zadobio je frakture grudne kosti i rebara, pukotine jetre, slezine i bubrega, a smrt je nastupila zbog unutrašnjeg krvarenja.

Dvojica braće su optuženi za ubistvo. Sudije su različito ocenile umešanost svakog od njih u događaje koji su doveli do smrti njihovog zeta. Raileanu je osuđen na 10 godina zatvora, dok je Leustean dobio kaznu od 11 godina. Sud je takođe dosudio naknadu štete u iznosu od 65.000 evra u korist rođaka žrtve. Od tog iznosa, 20.000 evra će pripasti trogodišnjoj ćerki A.C.A.

Presuda suda je osporena od strane i optuženih i tužilaca. Ubice su tražile blaže kazne, tvrdeći da je zločin počinjen pod uticajem provokativnog, agresivnog i drskog ponašanja žrtve. Tvrdili su da ih je žrtva isprovocirala ruganjem. S druge strane, tužioci su smatrali da je Raileanu imao odlučujuću ulogu u toku događaja. Kako je već imao kriminalnu prošlost, trebalo bi da dobije kaznu barem jednaku onoj koju je dobio njegov brat.

"Ironija ne može biti smatrana provokacijom"

Sudije Apelacionog suda su odbile žalbu optuženih, smatrajući da ironija ne može biti smatrana provokacijom.

Pored toga, ovo nije bio prvi put da su dvojica braće saznala da im je sestru pretukao muž. Novi incident nasilja nije mogao predstavljati šok koji bi ih toliko uznemirio da bi ih naveo na ubistvo.

U svakom slučaju, s obzirom na brutalnost napada, kazne su bile čak i blage.

"Čuo sam kako se lome rebra i video kako se telo deformiše. Moja braća su prestala tek kada su videla da više ne mrda. Florin je uzeo šerpu s vodom sa šporeta i polio mu glavu. Iako su videli da ne reaguje, ponovo su ga udarali pesnicama i nogama po grudima i stomaku. Florin je uzeo kofu vode koja je stajala na stolu pored vrata i prosuo je po njemu. Još su ga nekoliko puta udarili, nakon čega su prestali", ispričala je žrtvina supruga na sudu.

Sudije su se složile s tužiocima i povećale kaznu Raileanuu, tako da će provesti ukupno 11 godina u zatvoru, isto kao i njegov brat.

Odluka Apelacionog suda je konačna.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading