Liban
Foto: AP/Bilal Hussein (STF)

Izrael je juče pokrenuo talas vazdušnih napada na južni Liban, sa 100 aviona koji su gađali oko 120 lokacija u razmaku od sat vremena, saopštila je izraelska vojska (IDF), preneo je Gardijan.

Arapski portparol IDF-a izdao je hitno upozorenje libanskim civilima da do daljnjeg izbegavaju da budu na plaži ili u čamcima na obali reke Avali na jugu zemlje.

Sirene su se oglasile u ponedeljak uveče u centralnom Izraelu nakon što je nekoliko projektila došlo iz pravca Libana, a izraelska vojska je saopštila da su neki projektili presretnuti, dok su ostali pali na otvorena područja.

Izraelska vojska tvrdi da je likvidirala komandata logistike Hezbolaha

Izraelska vojska tvrdi da je likvidirala šefa logističkog štaba Hezbolaha Suhaila Huseina Huseinija u Bejrutu.

U saopštenju se navodi da je Huseini, koji je rukovodio logistikom Hezbolaha i finansiranjem njegovih različitih jedinica, ubijen u jučerašnjem vazdušnom napadu na libansku prestonicu.

Izraelska vojska je saopštila da je Huseini takođe  bio član Hezbolahovog saveta za džihad, najvišeg vojnog tela ove militantne organizacije, prenosi Tajms of Izrael.

"Huseini je igrao ključnu ulogu u transferu oružja između Irana i Hezbolaha i bio je odgovoran za distribuciju modernog naoružanja među Hezbolahovim jedinicama, nadgledajući i transport i raspodelu ovog oružja", navodi se u saopštenju.

Hezbolah nije za sada komentarisao ove tvrdnje izraelske vojske, prenosi Al DŽazira.

Kina će obezbediti Libanu hitne medicinske zalihe

Kina će obezbediti hitne medicinske zalihe Libanu, saopštila je danas Kineska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju.

"Na zahtev libanske vlade, kineska vlada je odlučila da obezbedi hitne humanitarne medicinske zalihe Libanu kako bi pomogla u pružanju medicinske pomoći", naveo je portparol agencije Li Ming u saopštenju, preneo je Rojters.

Libanski državni mediji objavili su jutros da je Izrael tokom noći gađao južna predgrađa Bejruta, nakon što je izraelska vojska izdala upozorenje stanovnicima te oblasti.

Izrael je juče pokrenuo talas vazdušnih napada na južni Liban, sa 100 aviona koji su gađali oko 120 lokacija u razmaku od sat vremena.

(Kraj) jes/lol
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
samomelji

08.10.2024 08:52

ajmo Rusija i Kina, eliminisi i ovog americkog pijuna... dosta je bilo izivljavanja