Zagreb
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Naime, 17. jula ove godine bilo je oko 11.45 časova, nakon sprovedenog postupka za obnavljanje ovlašćenja za samostalan rad, piše Jutarnji list.

Tri člana ispitne komisije HLK obavestila su ga o rezultatima stručnog ispita i obavestila ga da nije položio ispit.

Uznemiren padom, izrekao im je pretnju zbog čega su lekari osetili uznemirenost i strah za sopstveni život, pa je ubrzo priveden u policijsku stanicu.

U predmet je odmah intervenisalo zagrebačko tužilaštvo, koje je sa zakašnjenjem od dva i po meseca podiglo optužnicu protiv 52-godišnjaka, a za njega, za tri krivična dela pretnja smrću, traže osam meseci u zatvoru uslovno na dve godine.

- Tog dana od 10 do 11.30 časova u prostorijama HLK-a, kao članovi ispitne komisije, učestvovali smo u postupku obnove licence HLK-a kandidatu Hrvoju Ž. koji koji je pao na ispitu jer je ne pokazuju dovoljan nivo znanja. Na neka važna pitanja u medicini nije znao odgovore, pa je odluka komisije bila da ih ne zadovoljava. To mu je saopšteno 15-ak minuta nakon pregleda, pa je rekao da sa nama može da razgovara samo kalašnjikovom jer ništa drugo ne zaslužujemo - rekli su lekari u tužilaštvu, a jedan od njih je dodao da je Hrvoje Z. , takođe je rekao da je „komora kriminalna organizacija i da će razgovarati samo sa kalašnjikovim“.

Kako saznajemo, Hrvoje Z. je već šest puta polagao stručni ispit u HLK za vraćanje lekarske dozvole, a pred komisijom se agresivno ponašao, očigledno ne uspevajući da kontroliše svoje frustracije, pa se s njima rešava na pogrešan način.

Inače, on ranije nije evidentiran ni kao prekršajno ni kao kriminalac, a u pretresu njegovog doma policija nije pronašla ništa sumnjivo. Međutim, do daljnjeg, osim tri doktorice, nije dozvoljeno prići zgradi Hrvatske liječničke komore...

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading