HARIS JEZIVO UVREDILA PUTINA, STIGLA JE REAKCIJA Rusi ovo nisu mogli da prećute!
Foto: EPA/EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOVSPUTNIK/KREMLIN POOL

Ambasada Rusije u Vašingtonu na svom Telegram kanalu nazvala je neprihvatljivim izjave potpredsednice SAD Kamale Haris protiv ruskog lidera Vladimira Putina.

Diplomatsko predstavništvo je skrenulo pažnju na reči Kamale haris, koja je kritikovala svog izbornog rivala Donalda Trampa zbog izjava u knjizi novinara Boba Vudvorda „Rat“.

Istovremeno kritikujući Trampa zbog navodnog kontakta sa šefom ruske države, ona je Putina nazvala diktatorom ubicom, piše RIA.

- Ogorčeni smo neprihvatljivim izjavama američke potpredsednice protiv ruskog predsednika, primorani smo da priznamo da je bezobrazluk postao navika među sadašnjim takozvanim američkim državnicima - navodi se u saopštenju diplomata.

Prema navodima ambasade, trenutna situacija govori o frustraciji i nemoći vladajućih krugova u Vašingtonu.

- Zbog nemogućnosti obračuna sa Ruskom Federacijom i nanošenja joj „strateškog poraza“, njihov govorni aparat kanališe bes i uvredljivu retoriku - navodi se u dokumentu.

Diplomate su naglasile da je politika koju vodi Rusija zasnovana na nacionalnim interesima, a retorika koje se pridržavaju vlasti SAD je uvredljiva za Ruse.

- Ovakva vrsta eskapada vređa ceo ruski narod, naroda koji pokazuje nepokolebljivo jedinstvo oko lidera naše zemlje - zaključuje ambasada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading