Uragan
Foto: Printscreen/printskrin/Jutjub

Olujni talas počeo u Južnoj Floridi

Miltonovi jaki vetrovi počeli su da podižu nivo vode iznad normalnog stanja.

Trenutno je plima niska u blizini Napulja, Florida, ali to se ne bi moglo zaključiti po izgledu okeana.

Olujni talas visok oko 90 cm utiče na to područje.

"To je to, ljudi"

Službenici jednog okruga na Floridi upozorili su svojih 500.000 stanovnika da im je ovo poslednja prilika da pronađu sklonište.

"Nakon toga, moraćete sami da pronađete put do skloništa ili da budete spremni sami da preživite oluju", navedeno je u saopštenju okruga Pasko.

Upravnica službe za hitne situacije u obližnjem okrugu Pinelas, Keti Perkins, izjavila je:

"To je to, ljudi. Svi koji su bili pogođeni uraganom Helen, ovo će biti nokaut. Morate otići, i to odmah. Svi u zalivu Tampa trebalo bi da pretpostave da ćemo biti u samom središtu udara."

Na konferenciji za novinare u Talahasiju, guverner Ron DeSantis izjavio je: "Nažalost, biće žrtava - ne mislim da to možemo izbeći."

Nacionalna garda Floride priprema se za najveću spasilačku operaciju u istoriji

Nacionalna garda Floride se priprema za operacije potrage i spasavanja nakon što uragan Milton pređe preko te američke savezne države, rekao je danas guverner Floride Ron DeSantis.

"Ovo je najveća mobilizacija Nacionalne garde Floride za neku akciju potrage i spasavanja u celoj istoriji države Floride", dodao je.

DeSantis je rekao da je na terenu oko 9.000 gardista, od kojih je jedna trećina došla iz drugih država. Dvadeset i šest timova za potragu i spasavanje su spremni, rekao je guverner.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading