RUSI UPOZORAVAJU VAŠINGTON Skliznućemo u pravi sukob ako ne promenite politiku
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Rjabkov je napomenuo da se nije promenila procena Moskve o ulozi koju SAD igraju u ukrajinskom sukobu, slepo podržavajući najrazornije planove Kijeva, nakon saopštenja Pentagona da za Kijev ostaju na snazi ograničenja da koristi američko oružje za napade na rusku teritoriju.

„Više puta je rečeno da je politika Vašingtona, u smislu povlađivanja najrazornijim i najdalekosežnijim planovima i fantazijama Kijeva, u velikoj meri osnova te žestoke krize, koja preti visokim rizicima i opasnošću od klizanja u sveobuhvatni sukob između Rusije i istorijskog Zapada. Naravno, jučerašnja saopštenja ništa ne menjaju u našoj proceni. Nisu nam potrebni signali, već realan dokaz da postoji razumevanje uzaludnosti kursa slepe podrške kijevskom režimu i opasnosti koje se pogoršavaju u uslovima kada se taj kurs ne revidira“, objasnio je Rjabkov u razgovoru sa novinarima.

Trenutno nema nikakvih osnova za pregovore o strateškoj stabilnosti sa Amerikom, konstatovao je diplomata.

„Sada se situacija drastično promenila. Sada više nemamo nikakvu mogućnost, perspektivu ili osnovu za vođenje takvih pregovora, uzimajući u obzir duboko neprijateljsku, antirusku politiku. Ta politika ima za cilj da nam nanese takozvani strateški poraz, kojeg se pridržavaju SAD i njeni saveznici u Evropi. Dok se to ne promeni, ne može biti nikakvih pregovora o strateškoj stabilnosti, produžetku sporazuma START 3, ko god da postane sledeći predsednik SAD“, saopštio je on, piše Sputnjik.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading