S.M VUKAO KERUŠU NA POVOCU DOK SE ŠTENILA, A KUČIĆE STAVLJAO U KESE! Mučan prizor u centru grada, policija nije htela da reaguje!
Alo, privatna arhiva, printscreen

U centru Podgorice, građani su svedočili novom incidentu mučenja psa od strane S. M. iz Podgorice, koji je već bio podneto više prijava zbog istog dela. Nakon što je viđen kako na povocu vuče ženku mešanca koja se šteni, a prethodno rođene štence umotava u kese i stavlja u ranac, aktivisti za zaštitu životinja su reagovali tražeći pomoć policijskih službenika. Međutim, policijski službenici su odbili da pruže pomoć, navodeći da nisu nadležni za ovakve situacije, pišu Vijesti.

Nedavni događaj koji je podstakao podnosioca prijave M.D. da ponovo reaguje, dogodio se kada je dobila poziv od gospođe koja ju je obavestila da se S. M. zatekao u centru grada sa psom koji se oštenio, te da je umotane štence stavio u ranac. Nakon što je izvadio štenad, S. M. je nastavio da vuče psa po ulici, ignorišući apel prolaznika da se zaustavi.

Nakon što su aktivisti stigli na lice mesta, S.M. je nastavio da vređa i odbija da dozvoli bilo kome da mu priđe i pomogne psu. Konačno, uz veliki trud, ženka sa tri šteneta je spasena i privremeno smeštena u prihvatilište za napuštene životinje na Vrelima Ribničkim. Volonteri su istakli da je ovo samo jedan od mnogobrojnih slučajeva mučenja životinja koji zahtevaju hitnu reakciju i adekvatnu zaštitu.

U prihvatilištu, gde su ranije tokom leta uvedene mere zabrane prijema novih pasa zbog prisustva virusa i uginuća desetina štenaca, sada se traži smeštaj van skloništa za ženku koja je oduzeta od S. M. Takođe, zbog nezadovoljstva profesionalnim i odgovornim postupanjem policije, najavljena je i prijava na rad službenika policije.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading