Škola
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Dojavu je, kažu, dobilo više škola. Predsednica Saveta roditelja sarajevskog kantona Elma Dizdarević je za sarajevski Klix rekla da su uputili dopis resornom ministarstvu i izrazili zabrinutost povodom aktuelne situacije.

- Tražili smo da se obrate resornim ministarstvima koja su zadužena za sigurnost naših učenika da se pronađu osobe koje dojavljuju i budu sankcionisane. Takođe smo tražili da se svi akteri u Vladi KS uključe u rešavanje ovog problema. Ukoliko je potrebna psihološka pomoć za naše roditelje i učenike tražili smo da Ministarstvo organizuje neku edukaciju za naše prvačiće koji se prvi put susreću sa ovim dojavama - rekla je Dizdarević.

Pre osam dana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dogodila se identična stvar.

Pet sarajevskih škola dobilo je tada dojave o postavljenim bombama, potvrdila je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

Kako prenosi sarajevski portal Klix, dojave o postavljenim bombama stigle u Srednju muzičku školu, Gimnaziju Obala, Srednju školu primenjenih umetnosti i Elektrotehničku školu za energetiku.

Osim toga, piše Klix, čitaoci su im javili da je stigla dojava o postavljenoj bombi i u Školski centar Maarif na Mojmilu.

U nekim školama je jako brzo sprovedena evakuacija osoblja i učenika, dok je u drugima tada počeo kontradiverzioni pregled.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading