Olbrajtova
Foto: Printscreen/CNN

To i ne čudi, jer je za vreme mandata državne sekretarke bila jedan od najvećih zagovornika bombardovanja naše zemlje, pravdajući da je u pitanju “humanitarna misija”.

Ključnu ulogu imala je i u mirovnim pregovorima u Rambujeu o Kosovu i Metohiji 1999. godine. Tada je praktično presekla pregovore, obećavši Albancima referendum za tri godine, a Srbima čuveni Aneks B, za koji su i strani političari govorili da je predviđao okupatorski status za Jugoslaviju. Nedugo zatim, usledilo je bombardovanje.

Pitali su je šest godina kasnije da li bi 1999. postupila drugačije, ali je rekla da bi "zauzela mnogo tvrđi stav prema Miloševiću“, te da je"ponosna na mnoge svoje poteze“.

Ne možemo da joj zaboravimo ni što je 2012. godine u Pragu, na promociji svoje autobiografije, “Praško proleće – lična priča o sećanju i ratu 1937-1948.” uzviknula "Odvratni Srbi". Nije mogla da se suzdrži nakon što joj je, kako su preneli mediji, grupa prosrpski orijentisanih Čeha pokazala fotografiju žrtava NATO agresije 1999.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Rada

11.10.2024 15:13

Sačuvali je Srbi kao jevrejku, projom i pogačom, znamo kako je zahvalila. Kosti joj se rasipale i nikad sastavile. Gori u paklu.