američka policija
Foto: Alo/Profimedia

Ruski državljanin Evgenij Sadrislamov nedavno je uhapšen u SAD-u pod optužbom za proizvodnju oružja za masovno uništenje. Na njegovom posedu u Filadelfiji pronađeno je skoro 23 kilograma eksploziva, što je izazvalo uznemirenost i strah među lokalnim stanovništvom.

Vatrogasci su reagovali na dojavu o dimu koji se širio iz garaže Sadrislamovljeve kuće, nakon čega su muškarac i žena spašeni iz objekta. Hitna pomoć im je pružena na licu mesta, ali srećom nije bilo izveštaja o povređenima. Zamjenik načelnika policije u Filadelfiji, Džejms Keli Treći, istakao je ozbiljnost situacije, navodeći da je pronađena "laboratorija za proizvodnju eksploziva" u podrumu i garaži, sa materijalima za izradu zapaljivih naprava.

Evgenij Sadrislamov (27) optužen je za posedovanje oružja za masovno uništenje, podmetanje požara i bezobzirno ugrožavanje javne bezbednosti. Zanimljivo je napomenuti da je Sadrislamov već bio na izdržavanju uslovne kazne nakon incidenta 2020. godine, kada je u njegovom domu pronađen komercijalni vatromet. Tužioci su istakli da je novi incident "jasna eskalacija" u odnosu na njegovu raniju presudu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading