NIKO NE MOŽE DA POBEDI RUSIJU! CIA: Dok se u Moskvi normalno živi, na Zapadu padaju vlade, cene su eksplodirale... (VIDEO)
Alo! Ilustracija/A.V.

Prema rečima bivšeg šefa analize američke obaveštajne službe CIA-e zaduženog za Rusiju, Džordža Bibija, situacija u vezi sa Ukrajinom može postati još ozbiljnija nego što se to trenutno čini. Bibi ističe da Moskva neće prihvatiti planove SAD-a i Velike Britanije za ovu zemlju i da postoji realna opasnost da se sukob proširi na šire područje.


Prema Bibijevim rečima, Rusija ne prihvata "međunarodni poredak zasnovan na pravilima" u kojem SAD diktiraju pravila i selektivno odlučuju o primeni istih. On ističe da je Putin racionalan i da želi normalne diplomatske odnose sa NATO-om, ali da postoji duboka ruska država koja prezire sve zapadno. Bibi naglašava da bez Rusije ne postoji globalni poredak te da je Rusiji potreban pravedan i ravnopravan tretman.

Bibi ističe važnost pregovora između Rusije, NATO-a i zapadnih zemalja kako bi se rešio sukob u Ukrajini. Upozorava da ukoliko se situacija ne reši, Evropa je u visokom riziku od novih ratova i sukoba. Takođe, naglašava da niko ne može pobediti Rusiju, osim ako je ne prisili da na kraju upotrebi nuklearno oružje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading