Roj Jafarah
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen


Roj Jafarah je godinu dana ratovao kao pripadnik Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) u Gazi, iako nije bio član IDF-a. Teško naoružan, ali oslobođen vojske, čak je fotografisan sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom. Ovaj neobični slučaj privukao je pažnju izraelskih medija i javnosti.

Iako oslobođen regrutacije iz zdravstvenih razloga, Jafarah je bio prisutan na bojištu, učestvujući u mnogim žestokim borbama između IDF-a i Hamasovih boraca. On je objavio stotine fotografija sa bojišta zajedno sa svojim saborcima tokom tog vremena, što je izazvalo iznenađenje i podozrenje u javnosti.

 

 


Najveća senzacija bila je njegova fotografija sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom u prvim danima kopnene operacije, kada se Netanjahu pridružio specijalnim jedinicama kako bi ih podržao. Ova neobična slika dodatno je podstakla interesovanje javnosti i medija.

 

 

 

 


Jafarah ima dugačak kriminalni dosije, uključujući osudu za krađu vatrenog oružja, što dodatno budi znatiželju oko njegovih motiva i pozadine. Njegov advokat izjavio je da je Jafarah bio u Pojasu Gaze jer duboko oseća dužnost da zaštiti svoju zemlju, ali ostaje nepoznato u koliko i kojim operacijama izraelske vojske je učestvovao.

Izraelska vojska nije želela da ga procesira, a vojni zapisi o Jafarehovom angažmanu su označeni kao strogo poverljivi. Ovo dodatno baca senku tajnovitosti nad slučajem Roja Jafareha, ostavljajući mnoga pitanja bez odgovora.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading