RUSKE SABLJE  NE PLAŠE NOVOG ŠEFA NATO-A: Ovo je njegovo OŠTRA PORUKA za Putina i Kremlj!
Foto: Shutterstock/Alo ilustracija


Novi šef NATO-a, Mark Rute, ističe da saveznici alijanse ne treba da reaguju na zveckanje sabljom Vladimira Putina, jer je NATO jak i spreman da odgovori na svaku pretnju. Rute je naglasio da godišnja nuklearna vežba zemalja članica NATO-a, koja uskoro počinje, šalje jasnu poruku protivnicima da su spremni da se suprotstave bilo kakvoj pretnji.

Rute je takođe govorio o ratu Rusije u Ukrajini, istakavši da sumnja da je Ukrajina slabija, s obzirom na podršku koju pružaju saveznici poput Velike Britanije i SAD. Ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski, obilazi evropske prestonice s planom pobede za okončanje ruske invazije. Rute je naglasio važnost nastavka podrške Kijevu oružjem, obukom i finansiranjem kako bi bio u najjačoj mogućoj poziciji za buduće razgovore.

Poruka NATO-a: "Spremni smo da odgovorimo na svaku pretnju"

Uprkos ruskim pretnjama i upotrebi nuklearnog oružja u Ukrajini, NATO planira da počne svoju godišnju nuklearnu vežbu "Steadfast Noon". Ova vežba će uključiti 2.000 ljudi i 60 aviona iz 13 zemalja, a njen cilj je testiranje i jačanje odbrane, kao i jasna poruka protivnicima da su spremni da odgovore na svaku pretnju.

Novi šef NATO-a jasno ističe da alijansa poseduje sve resurse potrebne da osigura svoju bezbednost i da se suprotstavi bilo kojem protivniku. Njegove izjave predstavljaju jasan stav NATO-a u trenutnoj situaciji između Rusije i Ukrajine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading