Porodica
Foto: Printscreen/Printscreen/Facebook/Jose Antonio Rendon

Porodica Rendon-Hidalgo doživela je stravičnu sudbinu nakon što su ostali zarobljeni u požaru u svojoj kući u Gijeni kod Sevilje. Hoze Antonio Rendon (47), njegova supruga Antonija Hidalgo (56) i njihova dva sina, Hoze Antonio (20) i Adrijan (16), izgubili su živote u ovom tragičnom događaju.

Komšije su očajnički pokušavale da spasu porodicu, ali rešetke na prozorima i vratima kuće sprečile su ih u tome. Vapaji za pomoć bili su jasno čujni dok se dim širio terasom, ostavljajući meštane nemoćnima.

- Svaka neočekivana smrt je dramatična, ali u ovom slučaju mnogo više zbog okolnosti i činjenice da su četiri člana iste porodice izgubila živote, dva roditelja i njihova deca, stara 16 i 20 godina - izjavio je prilikom posete mestu tragedije radonačelnik Gijene, Lorenco Medina.

Jedan prijatelj je na emotivan način odao počast na Fejsbuku, obraćajući se majci dečaka koristeći skraćeno ime Toni:

- Hoze Antonio Rendon, Toni Hidalgo i njihova deca Hoze i Adrijan. Kako je tužno što vas vidimo kako odlazite na tako tragičan način! Naša srca su slomljena i nema reči da opišu bol. Siguran sam da će vaše duše biti srećnije nego ikada na predivnom mestu gde svi idemo na kraju našeg prvog puta. Ovo nije zbogom, već "vidimo se kasnije", iako je to tužan oproštaj.

Policija je potvrdila da je uzrok požara povezan sa mobilnim telefonom koji se punio na kauču u prizemlju. Ova tragična nesreća izazvala je šok i tugu u zajednici, te je gradska skupština proglasila trodnevnu žalost.

Lokalni zvaničnici, poput radonačelnika Lorenca Medine, izrazili su duboko žaljenje zbog gubitka čitave porodice. Prijatelji su se opraštali na društvenim mrežama, izražavajući svoju tugu i šok zbog neočekivanog gubitka.

Ovo nije prvi put da je eksplozija baterije mobilnog telefona uzrokovala smrtni ishod.

Podsećamo na slučaj devojčice Alue Asetkizi Abzalbek (14) koja je poginula u snu nakon eksplozije mobilnog telefona dok se punio, što je takođe izazvalo veliku pažnju i zabrinutost javnosti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading