kamala
Foto: EPA/EPA-EFE/TING SHEN / POOL

Američka potpredsednica i kandidatkinja demokrata Kamala Haris objavila je medicinski izveštaj u kojem je njen lekar Džošua Simons potvrdio da je političarka "odličnog zdravlja" mesec dana pre predstojećih predsedničkih izbora u novembru, navodi se u dokumentu objavljenom u subotu.

U izveštaju se navodi da Haris, 59, jede „veoma zdravu ishranu“ i vodi aktivan način života. Njen poslednji lekarski pregled, obavljen u aprilu, nije otkrio nikakve abnormalnosti. Doktor je takođe primetio da je Haris bila podvrgnuta imunoterapiji u poslednje tri godine, što joj je pomoglo da se izbori sa simptomima sezonske alergije tako da joj više nisu potrebni lekovi osim u retkim slučajevima rinitisa.

Harisovo objavljivanje medicinskih podataka prati dugogodišnju praksu kandidata obe stranke, uključujući Donalda Trampa tokom njegovog predsedništva i prethodnih kampanja. Međutim, Tramp (78), koji je za CBS njuz u avgustu rekao da bi „rado“ objavio svoju medicinsku dokumentaciju, od tada je više puta izbegavao takve zahteve.

Tramp je ranije kritikovao starost i mentalne sposobnosti predsednika Džozefa Bajdena pre nego što je Bajden povukao svoju kandidaturu. Sada, neke demokrate postavljaju slična pitanja o Trampovim godinama i kognitivnim sposobnostima.

Bivši Obamin direktor za komunikacije u Beloj kući Den Fajfer rekao je prošle nedelje da su se njegove intelektualne sposobnosti „znatno pogoršale” od Trampove prve predsedničke kampanje 2015. i da je sada „nelogičan” u svojim izjavama.

Ako Tramp bude izabran, postaće najstariji predsednik u istoriji SAD do kraja svog mandata, nadmašivši Bajdena, koji će u novembru napuniti 82 godine, za samo nekoliko meseci.

Tramp je prošle godine na Bajdenov 81. rođendan objavio lekarsko uverenje u kojem je pisalo da je „odličnog zdravlja“.

Međutim, ovaj dokument nije dao konkretne podatke koji bi potkrepili ove tvrdnje, prenosi RIA.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading