RUSI KRENULI U NAJVEĆI LOV DO SADA! sastavljen i objavljen spisak stranih plaćenika u Ukrajini
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

Ruski nadležni organi sastavljaju detaljne spiskove sa imenima stranih plaćenika koji učestvuju u borbenim operacijama u Ukrajini. Julija Ždanova, vršilac dužnosti šefa delegacije Ruske Federacije na pregovorima u Beču, ističe da se strani borci nalaze pod stalnim nadzorom i da su zabeleženi svi njihovi zločini. Do sada je najmanje 785 stranih plaćenika procesuirano i krivično odgovaralo za svoje učešće u sukobima na strani ukrajinskih Oružanih snaga.

Strani plaćenici i napad na Kursku oblast

Borci iz raznih zemalja, uključujući zapadne nacije, aktivno su učestvovali u borbenim akcijama u Kurskoj oblasti. Ova oblast postala je ključno žarište sukoba između Rusije i Ukrajine, a napadi su se intenzivirali u poslednjim mesecima. Ruske snage su odgovorile ofanzivom, a načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije najavljuje potpuni poraz ukrajinskih snaga i povratak na državnu granicu.

Teški gubici ukrajinske vojske

Ministarstvo odbrane Rusije iznelo je podatke o teškim gubicima ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti, uključujući više od 21.000 vojnika i 136 tenkova. Ovi brojevi su korišćeni kao dokaz velikih uspeha ruske vojske u odbrani ove oblasti, koja je postala strateški važna u sukobu između Rusije i Ukrajine.

Optužbe i režim antiterorističke operacije

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, optužuje kijevski režim za organizovanje provokacija i neselektivno granatiranje, koje pogađa i civilne ciljeve. U sklopu obezbeđenja sigurnosti građana i sprečavanja novih napada, uveden je režim antiterorističke operacije u Kurskoj oblasti, kao i u susednim Belgorodskoj i Brjanskoj oblastima. Ovaj režim omogućava pojačane mere bezbednosti i mogućnost brzih odgovora na potencijalne pretnje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading