Viktor Orban
Foto: EPA/EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Potpredsednica Kamala Haris najstrašnije je pokušala da uvredi mađarskog premijra Orbana opisujući ga kao "ubicu"!

Neprihvatljive su reči potpredsednice SAD i kandidata za mesto lidera države Kamale Haris upućene mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto u intervjuu za RIA Novosti

Sijarto je istakao da je Orban na funkciji premijera već 14 godina po volji mađarskog naroda.

Isitče se da je ovo potpuno nepoštovanje ne samo za premijera, već i za mađarski narod.

- Uvek smo pokazivali poštovanje prema američkom narodu i očekujemo da Amerikanci pokažu poštovanje i prema mađarskoj naciji, što je neprihvatljivo, posebno u odnosima između saveznika - rekao je on.

Ranije u kasnoj emisiji CBS njuza sa Stivenom Kolbertom, voditelj je govorio o tome kako bivši predsednik Donald Tramp voli da priča o svojim bliskim odnosima sa Viktorom Orbanom, Si Đinpingom i Kim Džong Unom .

Odjednom je ga Kamala Haris prekinula i nazvala sve navedene lidere „diktatorima, autokratama i onima koji se savršeno mogu opisati kao ubice“.

Mađarski ministar spoljnih poslova nazvao je reči predsedničke kandidatkinje američkih demokrata Kamale Haris upućene mađarskom premijeru Viktoru Orbanu „ne najboljim početkom“.

Upitan da li će komentari Kamale Haris imati ikakvih posledica po odnose Mađarske i Sjedinjenih Država, Sijarto je rekao: „To definitivno nije dobar početak“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading