Donald Tramp
Foto: Alo/Tanjug

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp održao je predizborni skup u Kaliforniji, u gradu Koačela, a u govoru je povezao svoju demokratsku rivalku Kamalu Haris sa problemima te države u kojoj je obavljala funkciju tužioca i upozorio da bi aktuelna američka vlada za nekoliko meseci mogla da započne Treći svetski rat.

"U osnovi sam zabrinut za naredna tri meseca, jer ćemo se za tri i po do četiri meseca naći u svetskom ratu zbog ljudi koje imamo", upozorio je Tramp govoreći na predizbornom skupu u Kaliforniji, koji je emitovan na Jutjub kanalu RSBN.

Tramp će gotovo sigurno izgubiti u Kaliforniji, ali je iskoristio svoju posetu da ukaže na pitanja sa kojima se suočava ova američka država kao što su problem beskućnika i nestašice vode, prenosi AP.

U govoru u gradiću Koačela, istočno od Los Anđelesa, najpoznatijem po istoimenom muzičkom festivalu, Tramp je kazao da neće dozvoliti da Kamala Haris učini Americi ono što je učinila Kaliforniji koju je opisao kao “izgubljeni raj”. Harisova je u Kaliforniji prethodno bila državni tužilac, podsetio je AP.

Bivši predsednik, koji je izgubio u Kaliforniji na izborima 2020., govorio je 80 minuta i izneo standardni spisak zamerki republikanaca u vezi države u kojoj dominiraju demokrate.

Tramp se osvrnuo prvenstveno na veliki broj migraanata koji su ilegalno u SAD, kao i na populaciju beskućnika i probleme Kalifornije sa vodom. On je upozorio na opasnost koju predstavljaju migranti.

“Vaša deca su u opasnosti. Ne možete ići u školu sa tim ljudima, oni su sa druge planete”, rekao je Tramp. Republikanski kandidat održao je izborni skup u Koačeli između poseta Nevadi i Arizoni.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading