USIJANE GLAVE ODAVNO SU ČULE OVE SIGNALE...Na koga je Lukašenko mislio kada je ovo izjavio
Foto: AP/Tanjug/Ap

- Usijane glave odavno su čule ove signale, još pre ažuriranja doktrine. Ovu doktrinu trebalo je odavno ažurirati. Moram reći da smo (predsednik Rusije) Vladimir Vladimirovič (Putin) i ja pristupili ovom pitanju pre pet godina, tako da za mene ovo nije novo - rekao je Lukašenko za televiziju „Rusija 1“.

On je istakao da je Zapad odreagovao na promene u ruskoj nuklearnoj doktrini.

- Usijane glave, da nisu čule, u najmanjem slučaju bi nas već bombardovale, posebno Rusiju, tim dalekometnim raketama. A ovako ovo verovatno hladi njihov žar - ocenio je beloruski lider.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je na sednici Saveta bezbednosti o nuklearnom obuzdavanju predložio da se razmotri ažuriranje osnova državne politike u oblasti nuklearnog obuzdavanja. Putin je rekao da Rusija zadržava pravo da upotrebi nuklearno oružje u slučaju agresije, uključujući i ako neprijatelj, koristeći konvencionalno oružje, stvara kritičnu pretnju suverenitetu. On je dodao da se predlaže da se agresija od strane nenuklearne države uz učešće nuklearne smatra njihovim zajedničkim napadom na Rusku Federaciju.

(Sputnjik)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading