Iran
Foto: AP/Vahid Salemi (STF)

Iran nema crvene linije kada je u pitanju odbrana njenog naroda i njenih interesa, napisao je danas na platformi X (Tviter) iranski ministar spoljnih poslova Abas Aragči.

Američki zvaničnici veruju da je Izrael suzio ciljeve u okviru priprema na odgovor na nedavni raketni napad Irana na vojnu i energetsku infrastrukturu, javio je juče NBC.

Nema naznaka da će Izrael gađati nuklearna postrojenja ili izvesti atentate, navodi se u izveštaju, koji se poziva na neimenovane američke zvaničnike i dodaje da Izrael nije doneo konačnu odluku o tome kako i kada će delovati, preneo je Tajms of Izrael.

Iran je 1. oktobra izveo napad balističkim raketama na Izrael kao odgovor na izraelsko ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu u aprilu, kao i na ubistvo lidera Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha zajedno sa iranskim vojnim savetnikom, brigadnim generalom Abasom Nilforušanom u septembru.

Iran je tokom te operacije ispalio oko 200 balističkih projektila na Izrael i saopštio da je 90 odsto njih pogodilo svoje ciljeve. Izrael je više puta ponovio da će odgovoriti na iranski raketni napad.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je da će Izrael pogoditi Iran na način koji će biti "smrtonosan, precizan i iznenađujući".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading