Luboš Blaha
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Došao sam u Moskvu da se izvinim za rusofobiju na Zapadu

Poslanik Evropskog parlamenta iz Slovačke Luboš Blaha javio je na Telegram kanalu da je stigao u Moskvu da se zahvali Rusiji za oslobođenje od fašizma i da se izvini za rusofobičnu politiku Zapada.

- Najbolji pozdrav iz Moskve, Rusija je i dalje tako lepa, mudra, napredna... Došao sam da vam se zahvalim za oslobođenje od fašizma“, napisao je on.

Blaga je objavio i snimak šetnje Crvenim trgom. On je napomenuo da je neophodno zaustaviti mržnju koja se širi protiv Rusije. Prema rečima poslanika, on je u Moskvu došao kao prijatelj jer više ne može da gleda kako raste rusofobija na Zapadu.

On je takođe naveo da će zajedno sa slovačkim studentima koji studiraju na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose položiti cveće na Grob Neznanog vojnika i spomenik maršalu Žukovu. 

- Želim da se izvinim ruskom narodu za sve one vojne, neprijateljske i bukvalno fašističke rezolucije koje se usvajaju u Evropskom parlamentu protiv Rusije. Mi smo Sloveni i nikada nećemo biti primorani da mrzimo ruski narod. Odbijamo slanje oružje Ukrajini , mi odbacujemo sankcije Rusiji, odbacujemo eskalaciju sukoba. Ne želimo da nam deca ginu u nuklearnom ratu, Slovaci žele mir - rekao je Blaga.

Evropski poslanik je takođe pozvao Zapad da se uključi u dijalog sa Moskvom. On je dodao da će sa ovim tezama održati predavanje povodom 80. godišnjice Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading