amerika
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Isto tako, među registrovanim glasačima Haris ima podršku 49 odsto birača, dok je 47 odsto anketiranih reklo da će glasati za Trampa, piše ABC njuz.

Kada je u pitanju poverenje u upravljanje ekonomijom, Tramp ima prednost od osam odsto, i vodi sedam procentnih poena u odnosu na Haris kada je u pitanju rešavanje problema inflacije u SAD.

Republikanac takođe ima vođstvo od 10 poena kada je u pitanju ilegalna imigracija, a 56 odsto birača je reklo da podržava deportaciju ilegalnih migranata.

Sa druge strane, 56 odsto birača podržava stav Kamale Haris da federalna vlada treba ponovo da dozvoli abortus u svim državama, nakon što je ono ukinuto za vreme Trampovog mandata, što je politika koje se republikanac i dalje pridržava.

Odvojena anketa Njujork tajmsa i koledža Sijena pokazala je da je podrška za Haris među latinoameričkim biračima značajno opala, kao i da ona gore stoji u podršci od poslednja tri demokratska kandidata za Belu kuću, i da je ranjiva u nizu glavnih pitanja, uključujući ekonomiju, imigraciju i kriminal.
Anketa je pokazala i da Trampove oštre poruke protiv imigranta u kampanji, nisu odveli latino birače kod Kamale Haris.

Više od jedne trećine hispanoameričkih glasača kazalo je da podržava i jedno i drugo podizanje zida duž granice SAD sa Meksikom, i deportaciju imigranata koji ilegalno žive u Sjedinjenim Državama. 

Anketa Njujork tajmsa sugeriše da bi se opredeljenje birača i dalje moglo promeniti - oko jedne četvrtine ispitanih je izjavilo da su neodlučni, s tim da ti neodlučni birači naginju prema Kamali Haris.

Podestimo, predsednički izbori u SAD počinju za 23 dana, odnosno biće održani 5. novembra 2024. godine.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading