Hezbolah napao Izrael
Foto: AP/Leo Correa (STF)

Napad na bazi u blizini grada Binjamine izvršen je dronom i najsmrtonosniji je otkako je Izrael pokrenuo svoju kopnenu invaziju na Liban pre skoro dve nedelje, prenosi AP.

Hezbolah je napad okarakterisao kao odmazdu za izraelske napade na Bejrut u četvrtak u kojima su poginule 22 osobe. Kasnije je saopšteno da su gađali izraelsku elitnu brigadu Golani, lansirajući desetine projektila da okupira izraelske sisteme protivvazdušne odbrane tokom napada "jata" dronova.

Izraelska nacionalna spasilačka služba saopštila je da je u napadu ranjena 61 osoba. Uz izraelske napredne sisteme protivvazdušne odbrane, retkost je da toliko ljudi bude povređeno od dronova ili projektila, konstatuje se u izveštaju AP-a.

Kako se dodaje, i Izrael je izvršio vazdušne napade na Gazu u nedelju uveče, gađana je škola u Nuseiratu koja je korišćena kao slonište, a prema podacima dve lokalne bolnice stradalo je najmanje 20 ljudi, među kojima ima i dece.

U ranim jutarnjim časovima u ponedeljak, eksplozije su odjeknule i ispred bolnice u Deir el-Balahu, a stradale su tri osobe, dok je oko 50 povređeno, saopštila je bolnica.

Nastavljeni su izraelski vazduššni napadi i na Liban. Tokom noći uništena je pijaca iz otomanskog doba u gradu Nabatije na jugu ove zemlje, ubijena je najmanje  jedna osoba i ranjeno četiri.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading