engleska
Foto: Alo/Mirror.co.uk

Incident se odigrao u ranim jutarnjim satima ispred noćnog kluba u Boltonu, kada je Mekdonald, navodno pod uticajem besa zbog prethodne tuče, pucao u grupu ljudi koristeći poluautomatski pištolj kalibra .22. Svedoci su čuli više pucnjeva, dok su se prisutni užasnuto povukli na sigurno, a jedan tinejdžer pogođen je u ruku i kuk, dok je druga žrtva zadobila povrede u boku i podlaktici.

Nakon napada, Mekdonald je pokušao da pobegne, ali je napravio grešku kada su mu ključevi automobila ostali zaključani u prtljažniku. Njegov saučesnik, koji je kasnije uhapšen, pokušao je da ga izvuče, ali su snimci sa kamere zabeležili njihov susret sa policijom, što je dovelo do hapšenja.

Policija je prilikom pretresa Mekdonaldovog automobila pronašla oružje, municiju i drogu, dok je on sam nestao, bežeći od pravde narednih sedam godina. Glasine su se širile o njegovoj navodnoj lokaciji, ali je konačno uhvaćen 2007. godine nakon pljačke bolnice, gde je uzeo kao taoce osoblje i gazdu.

engleska

Mirror.co.uk

 

 

 

U aprilu 2009. godine, nakon suđenja, proglašen je krivim za nekoliko krivičnih dela, uključujući pokušaj ubistva i pljačku, a zatim je osuđen na doživotni zatvor. Njegova kazna je kasnije smanjena na neodređenu dužinu radi zaštite javnosti.

Nakon ponovnog suđenja 2010. godine, optužen je za krivična dela vatrenog oružja i pokušaj ubistva, a porota ga je ponovo proglasila krivim. Tokom izricanja kazne, Mekdonald je odbio da prisustvuje, a sudija ga je upozorio da neće biti pušten na slobodu sve dok ne postane „stariji čovek“.

Sudija je opisao Mekdonalda kao „nemilosrdnog, profesionalnog kriminalca“, naglašavajući njegovu sklonost ka nasilju i korišćenju vatrenog oružja kao sredstva za postizanje svojih ciljeva.  

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading