KOMANDANT JE MRTAV! Vagnerovci na nogama
Foto: Printscreen/Printscreen

Grupa Vagner objavila je smrt komandanta Prihodka na misiji u Maliju.

Komandant jurišnika grupe Vagner, Mihail Prihodko, poginuo je u Maliju tokom borbenog zadatka, posthumno će mu biti dodeljena Vagnerova zvezda heroja, objavljeno je saopštenje na Telegram kanalu grupe Vagner.

- Dana 12. oktobra 2024. godine, tokom borbenog zadatka u Maliju, tragično je stradao komandant 9. jurišnog odreda PMC Vagner Mihail Prihodko, pozivnog znaka „Majkl“. Izvodeći borbenu misiju, naišao je na nadmoćne snage terorista. Odlučio je sam da odmah rasporedi grupu za brzo reagovanje u zonu borbenih dejstava i lično je predvodio, navodi se u saopštenju .

Ističe se da je, pokazavši hrabrost i posvećenost, komandant vešto organizovao dejstva jedinice, sprečavajući pokušaje militanata da izbiju iz okruženja i raziđu se.

Zahvaljujući tome, pokrenut je artiljerijski i vazdušni udar na islamiste, što je dovelo do njihovog potpunog uništenja.

- Uprkos neprestanoj neprijateljskoj vatri, „Majkl” je delovao mirno i profesionalno, ubivši lično osam militanata, ispostavilo se da su rane koje je zadobio nespojive sa životom komandanta, biće nagrađen zvezdom Heroja Vagnerovog PMC-a  (posthumno) - dodaje se u poruci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading