SIJARTO: Za Mađarsku bi bilo bolje da pobedi Donald Tramp
Foto: Printscreen/Prinstscreen

„Ponosni smo na činjenicu da predsednik Tramp obično govori o prijateljskim odnosima sa premijerom Viktorom Orbanom. Imaju odlične odnose i na ličnom i na profesionalnom planu. Dobro su sarađivali tokom Trampovog predsedničkog mandata i održavaju tu vezu od tada“, rekao je Sijarto.

Ipak, Mađari uvek poštuju rezultate izbora u SAD, bez obzira na njihov ishod i pokušavaju da izgrade najbolji mogući odnos kako bi pokazali da poštuju volju američkog naroda, dodao je on.

Sijarto je prošle nedelje ocenio da reči kandidatkinje demokrata u predsedničkoj trci u SAD Kamale Haris upućene Orbanu „nisu najbolji početak“.

Naime, Kamala Haris je prekinula voditelja emisije „Lejt šou“ kanala Si-Bi-Es njuz dok je govorio da Tramp voli da priča o svojim bliskim odnosima sa Viktorom Orbanom, Si Đinpingom i Kim Džong Unom i nazvala sve nabrojane lidere „diktatorima, autokratama i onima koje savršeno opisuje reč ubice“.

Komentarišući njene reči, Sijarto je rekao da je takva izjava neprihvatljiva i da ukazuje na nepoštovanje prema Mađarima.

Bonus video:

https://player.target-video.com/previews/index/1835801/37042/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading