Ubistvo devojčice u Velikoj Britaniji
Foto: Printscreen/Printscreen

Bivša komšinica ubijene 10-godišnje Sare Šarif rekla je da su čuli dete kako vrišti, nakon čega je usledila "smrtonosna tišina", rekla je pred Centralnim krivičnim sudom Engleske i Velsa "Old Bejli" u utorak.

Rebeka Spenser je rekla na sudu da je čula zvukove "od trenutka kada se porodica Šarif uselila u stan u Vest Bejflitu oko 2018. do 2019. godine", rekao je porotnicima tužilac Vilijam Emlin Džons.

Rekao je da je gospođa Spenser mislila da je "lupanje i zveckanje" zvučalo kao da je "neko lupao i gurao vrata" kao da pokušava da ih otvori. Čitajući izjavu gospođe Spenser, gospodin Emlin Džons je rekao: "U prilikama kada bih čuo ove zvukove lupanja i zveckanja, oni bi često bili praćeni zvucima dečjeg plača ili vriska, nakon čega bi usledila potpuna tišina".

- Mogao bih da je opišem kao "smrtonosnu tišinu" i ne mogu ni da zamislim šta se desilo da je dete koje plače ili vrišti odmah utihnulo.

Druga komšinica, Kloi Redvin, čija je izjava takođe preneta preko Emlina Džonsa, rekla je da je čula "šokantno glasne" zvuke šmrcanja koje su pratili "potresni krici" koji su dopirali iz porodične kuće Šarif.

Tužilac Villijam Emlin je rekao da je Kloi Redvin, koja se uselila u susedno imanje u septembru 2020., rekla da je čula vriske praćene ženskim glasom koja je vikala "začepi" i "idi u svoju sobu, j **** b******".

Gospođa Redvin je rekla da je mogla da čuje viku i vrisku u "bilo koje doba dana i noći", ali da je primetila da se to nije dešavalo kada je otac bio kod kuće.

Rekla je da je često pozdravljala Sarinog oca Urfana Šarifa i da je mislila da je "svestan buke koju je njegova porodica pravila, jer bi se povremeno izvinio zbog toga". Obe bivše komšije, gospođa Redvin i Rebeka Spenser, rekle su da je Sara uvek bila dobro obučena i da je nikada nisu videli sa bilo kakvim znacima povreda, rekle su pred sudom.

Ostavili telo ćerke sa užasnim povredama

Sarin otac, vozač minibusa Urfan Šarif (42), pobegao je iz Velike Britanije sa svojom porodicom 10. avgusta prošle godine, ostavivši iza sebe Sarino beživotno telo. Sara je imala 10 preloma kičme i prelom desne ključne kosti, dva rebra, obe lopatice, obe ruke i šake i tri prsta, rečeno je na sudu.

Takođe se činilo da ima pet tragova ugriza na njenoj levoj ruci, jedan na unutrašnjoj strani butine i trag opekotine od pegle na njenoj zadnjici. Šarif, Sarina maćeha Beinas Batol, 30, i ujak Fejsal Malik, 28, svi poriču ubistvo i izazivanje ili dozvoljavanje smrti deteta između 16. decembra 2022. i 9. avgusta 2023. godine.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading