Rat na frontu
Foto: Alo/Shutterstock

 ''Toliko je komplikovano i izmešano, dva fronta, da nije lako postići trajni prekid vatre ili trajno rešenje ovog sukoba bez rešavanja prvobitnog, koji je u Gazi", ocenio je Naim. Naim tvrdi da su zemlje posrednice, uključujući Katar i Egipat, izrazile razočaranje zbog širenja sukoba van Gaze, a za neuspeh pregovora je okrivio Izrael.

„Ne možemo jednostavno da započnemo pregovore o novim uslovima koje je dodao (premijer) Benjamin Netanijahu“, kaže on. Zvaničnik Hamasa je naveo da je najnovija izraelska opsada agresivnija od prethodnih, a da su civili meta. ''Mnogo je brutalnije i agresivnije (od prethodnih operacija). Direktno gađa civilne stambene kuće i domove“, rekao je on. Naim je naglasio da američki pozivi za većom pomoći stanovnicima Gaze nisu u skladu sa podrškom Vašingtona Izraelu.

''Kako da se razume da u isto vreme kada Amerikanci pozivaju na više pomoći, oni šalju milijarde i milijarde dolara i eksplozivne materijale i oružje, i (koriste) svoj veto svaki put u Savetu bezbednosti UN da blokiraju međunarodnu volju“, dodao je zvaničnik.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading