mirko miličić
Foto: Printscreen/YouTube/ PRVA Crna Gora

Miličić je podsetio da je Ustav Crne Gore donesen 2007, te da su tada jedini relevantni podaci bili sa popisa 2003. godine, koji su pokazali da je 63,5 odsto stanovištva govorilo srpski, a samo 20 crnogorski.

“Tadašnja parlamentarna većina je nasilno pokušala da promeni lingvistički identitet naroda koji živi u Crnoj Gori i ona je donela taj Ustav”, rekao je.

Komentarišući dešavanja u Glavnom gradu, gde su nedavno održani lokalni izbori, kazao je da čekaju da se Ustavni sud oodredi o žalbama nosioca liste Pokret Naprijed Vuka Kadića.

“Kada se to završi i budemo imali konačne rezultate – slede pregovori”, naveo je Miličić.

Kako je dodao, koalicija Za budućnost Podgorice će biti konstruktivna.

“Mi smo uvek i na svakom mestu decidno rekli da nećemo dozvoliti da se DPS vrati na vlast, to će nam biti zvezda vodilja”, naglasio je portparol NSD.

Na drugima je, napomenuo je, da se dogovore.

“I da spuste tenzije koje su postojale”, rekao je Miličić.

Na pitanje koliko je osnovan zahtev opozicije da se raspišu vanredni izbori na državnom nivou odgovorio je da je “apsolutno neosnovan”.

“U Podgorici se nije desio izborni poraz. Imamo proces pregovora, koji neće biti jednostavan, ali će biti fer”, naveo je.

Vlast na državnom nivou će, uveren je, trajati pun mandat.

“Verujem da će se ostvariti ambiciozan plan i da će ova parlamentarna većina i ova Vlada uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju”, zaključio je Miličić.

Bonus video:

https://player.target-video.com/previews/index/1836744/37042/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading