Kamala Haris
Foto: Alo/Tanjug

U velikom intervjuu za "Foks Njuz", kandidatkinja demokrata na predsedničkim izborima u Americi Kamala Haris poručila je da njen predsednički mandat neće biti isti kao onaj aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena. Ona je pristala da se pojavi na "Trampovom terenu" i republikanskom uporištu kako bi u poslednjim nedeljama kampanje prikupila i deo glasova republikanaca.

Intervju koji je trajao 25 minuta, a koji je vođen nakon što je Harisova održala miting sa više od 100 republikanskih zvaničnika u Pensilvaniji, bio je prvi put da je Kamala Haris razgovarala sa mrežom koja podržava Donalda Trampa.

Bret Bajder, glavni politički voditelj "Foks Njuza", postavljao je pitanja na brojne teme, uključujući imigraciju, prava transrodnih osoba i debatni učinak Bajdena. Kamala Haris imala je drugu misiju - da se približi starijoj, uglavnom republikanskoj publici ovog kanala.

Mandat Kamale Haris neće izgledati kao Bajdenov

Harisova je upitana da li bi nešto „radila drugačije“ od Džoa Bajdena.

- Dozvolite mi da budem vrlo jasna. Moj mandat neće biti nastavak predsedničkog mandata Džoa Bajdena. Kao svaki novi predsednik koji dođe na funkciju, doneću svoja životna iskustva, svoja profesionalna iskustva i sveže nove ideje. Ja predstavljam novu generaciju lidera. Kao neko ko veći deo svoje karijere nije proveo u Vašingtonu, pozivam na širenje ideja: bilo da su to ideje republikanaca koji me podržavaju, koji su bili na sceni sa mnom pre nekoliko minuta, poslovnog sektora i drugih - rekla je Harisova.

Bajer je ukazao na ankete koje pokazuju da većina Amerikanaca veruje da je zemlja „na pogrešnom putu“, i upitao je zašto to govore kada je Harisova potpredsednica od januara 2021. Ona je sugerisala da ankete pokazuju zamor od Bajdena i Trampa.

Harisova kaže da nekoliko istaknutih bivših članova Trampove administracije sada veruje „da on nije sposoban da služi, da je nestabilan, da je opasan i da su ljudi iscrpljeni zbog njega".

Bajer je upitao zašto, s obzirom na te kritike, Tramp ima podršku „pola zemlje“ i dodao: "Jesu li oni glupi?".

- Nikada to ne bih rekla za američki narod. I zapravo, ako slušate Donalda Trampa, ako gledate bilo koji od njegovih mitinga, on je taj koji ima tendenciju da omalovažava i umanjuje američki narod. On je taj koji govori o unutrašnjem neprijatelju. Unutrašnji neprijatelj, ako govori o američkom narodu, sugeriše da će okrenuti američku vojsku protiv američkog naroda - poručila je predsednička kandidatkinja demokrata.

Tramp je prethodno burno reagovao na vest da će Bajer intervjuisati Harisovu, objavljujući na društvenim mrežama da je voditelj „često veoma blag prema onima na vuku na levo", tvrdeći da je "Foks Njuzu" "oslabio pristup prema demokratama”.

Ali Bajer, iako je bio alternativa radikalnijim voditeljima, uglavnom se držao desničarsko orijentisanih pitanja.

Kamala Haris u misiji privlačenja glasova republikanaca

On je spomenuo reklamu za Trampovu kampanju, za koju je rekao da je bila među retkim političkim reklamama koje su se „probile“ ove godine. U reklami je i citat intervjua Harisove iz 2019. godine, kada je rekla da podržava „hiruršku negu“ za trans zatvorenike.

Tramp je potrošio desetine miliona na reklame protiv transrodnih osoba, ali Harisova je odbacila to pitanje, ističući da su „pod administracijom Donalda Trampa ove operacije bile dostupne ljudima u federalnom zatvorskom sistemu po potrebi“.

- I iskreno, mislim da je ta reklama iz Trampove kampanje poput bacanja kamenja kada živite u staklenoj kući - rekla je ona.

Ankete pokazuju da su Haris i Tramp efektivno izjednačeni u većini sving ili "kolebljivih" država. Harisova je pristala na intervju na Foks Njuzu upravo kako bi uspela da preokrene rezultat i dobije podršku nekih republikanskih birača.

(Gardijan)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading