Sara Šarif
Foto: Profimedia/Profimedia

Naime, optužnica je podignuta i protiv maćehe devojčice koja je slala poruke svojoj sestri a koje svedoče o tome kakvu brutalnost je mala Sara trpela.

Ona u tim porukama saopštava da je devojčica "brutalno prebijena".

Šarifu se sudi sa suprugom i Sarinom maćehom Beinaš Batul (30) i ujakom Faisalom Malikom (28).

Tužilaštvo navodi da su svo troje učestvovali u Sarinoj smrti, a ona je u nedeljama pre nego što je ubijena tučena raznim predmetima, davljena, vezivana, paljena peglom i ujedana.  je

"Sve ukazuje da je Sara bila povređivana još u proleće 2021. godine, dakle više od dve godine pre njene smrti, a Beinaš Batul je bila svesna, a nije zaustavila zlostavljanje, piše Mirror.

Na sudu je rečeno da je maćeha još u februaru 2022. godine rekla svojoj sestri da je otac tuče jer je "nevaljala".

"Urfanovo ponašanje je tera da to još više radi. Nešto će se desiti Sari, neću moći sebi da oprostim", navodno je glasila poruka koju je maćeha uputila sestri.

Pre toga je u maju 2021. godine poslala je poruku: "Urfan je prebio Saru. Prekrivena je modricama, bukvalno pretučena cela. Zaista mi je žao Sare, jadna devojčica ne može da hoda. Stvarno želim da ga prijavim".

Na sudu je rečeno da su ove poruke samo "mali uvid" u ono što je Sara trpela mesecima pre njene smrti.

"Tužilaštvo smatra da je Sarina smrt uzrokovana udruženim radnjama sve tri odrasle osobe u kući jer ovakvo maltretiranje ne bi bilo izvodljivo da nije bilo podrške od ostalih članova porodice", navodi se.

Komšinica čula kobni vrisak

Ranije je na sudu bilo rečeno kako je komšinica čula vrisak nekoga u bolovima dva dana pre nego što je Sara Šarif (10) ubijena, rečeno je na sudu u Velikoj Britaniji u slučaju smrti devojčice koja je potresla naciju.

Na sudu su otkriveni jezivi detalji koji su prethodili smrti devojčice. Kako je rečeno, Sara je u nedeljama pre smrti tučena raznim predmetima, davljena, vezivana, paljena peglom i ujedana, prenosi Sky news.

Svi optuženi su poricali Sarino ubistvo i izazivanje ili dozvoljavanje smrti između 16. decembra 2022. i 9. avgusta 2023. godine.

Otac priznao sve nakon što je ubio ćerku

Urfan Šarif je pozvao Hitnu pomoć u ranim jutarnjim satima 10. avgusta prošle godine, kada su on i ostatak njegove porodice već bili hiljadama kilometara daleko. Sara Šarif (10) pronađena je s desetinama povreda, uključujući modrice, opekotine i slomljene kosti. Telo joj je pronađeno u krevetu spavaće sobe u kući u Vokingu u engleskom gradu Sariju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading