Kamala Haris
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/x

Potpredsednica SAD Kamala Haris osmelila se da da intervju Foks njuzu, tokom kog je ispitana o promenama svojih stavova i zbog kog se sada verovatno kaje.

Kandidatkinja demokratske stranke za predsednika razgovarala je sa voditeljem Bretom Bajerom, a atmosfera je već posle nekoliko minuta postala napeta.

- Gospođo potpredsednice, hvala vam na vašem vremenu - rekao je Bajer, da bi je odmah zatim pitao o ilegalnoj imigraciji.

- Znate, glasači kažu anketarima širom zemlje, i ovde u Pensilvaniji, da je imigracija jedno od ključnih pitanja na koje gledaju na ovim izborima, a posebno na priliv ilegalnih imigranata iz više od 150 zemalja. Koliko ilegalnih imigranata je, prema Vašem mišljenju, Vaša administracija pustila u zemlju u poslednje tri i po godine? - kazao je voditelj, posle čega je ona počela da okoliša.

- Pa, drago mi je što ste pokrenuli pitanje imigracije jer se slažem s vama. To je tema za diskusiju koju ljudi s pravom žele da vode... - počela je Haris.

- Samo broj. Mislite li da je milion? Tri miliona? - prekinuo ju je Bajer.

 

 

- Bret, pređimo na stvar, OK? - uzvratila je.

- Poenta je da imamo pokvaren imigracioni sistem koji treba da se popravi - dodala je, ali je on opet tražio konkretan odgovor.

- Nisam završila. Nisam završila - rekla je ona tada.

Ovo se dešavalo tokom celog intervjua, a Bajer je pokušavao da od nje izvuče jasan odgovor, dok je ona okolišala.

- Mogu li da završim? Mogu li da završim sa odgovorom? Usred sam odgovora na to pitanje. Htela bih da završim - insitirala je Haris.

Osim toga, više puta je pitana da objasni ili opravda promene svojih stavova o političkim pitanjima.

Na primer, oštro se protivila hidrauličkom frakturiranju 2020. godine, ali ga sada podržava. Činjenica da je to ključna industrija u jednako kolebljivoj državi Pensilvaniji možda ima malo veze sa tim.

Tada je dala iskren odgovor na skoro sva ta pitanja, da je 2020. pokušavala da apeluje na bazu stranke, a da sada traži glasove Amerikanaca u političkom centru.

Demokratska predsednička kandidatkinja iznenadila je sve pristavši na intervju na televiziji koju njene kolege iz stranke nazivaju republikanskom, a naročito u tre nutku kada njen rival Donald Tramp vodi i na kladionicama i u anketama.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading