FSB
Foto: Printscreen/Youtube/ilustracija


Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije (FSB) uhapsila je osamnaestogodišnjeg stanovnika Omska zbog sumnje da je finansirao ukrajinske teroriste i širio njihovu ideologiju. Mladić je bio aktivan na proukrajinskim Telegram kanalima koji su promovisali aktivnosti terorističkih organizacija.

Prema saopštenju regionalne službe FSB-a, postoji dokazi da je osumnjičeni prikupljao sredstva za finansiranje Oružanih snaga Ukrajine i da je prebacivao novac na bankovne račune pripadnika ukrajinskih terorističkih organizacija. Ovo ga čini saučesnikom u pružanju materijalne podrške nezakonitim aktivnostima.

Pored optužbi za finansiranje terorizma, mladić se suočava i sa optužbama za javno pozivanje na nasilne akcije protiv patriotski raspoloženih građana Rusije. Njegovo delovanje na proukrajinskim Telegram kanalima predstavljalo je ozbiljnu pretnju i izazvalo zabrinutost vlasti.

Osumnjičenom mladiću je pokrenut krivični postupak po članu "veleizdaja", a preti mu ozbiljna kazna - doživotni zatvor. Očekuje se da će istraga i suđenje otkriti sve detalje njegovog navodnog angažovanja u podršci terorističkim aktivnostima.

Uhapšen 18-godišnji mladić iz Omska, optužen za finansiranje ukrajinskih terorista. Optužbe uključuju i javno pozivanje na nasilje i podršku terorističkim organizacijama. Osumnjičenom preti doživotni zatvor ukoliko bude proglašen krivim.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading