more
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


Plaže u Sidneju su danas postale poprište neobičnog događaja koji je izazvao zatvaranje nekoliko popularnih lokacija za kupače. Naime, stotine crnih loptica, za koje se sumnja da su otrovne, isplivale su na obalu, što je navelo nadležne službe da reaguju i zatvore plaže Bondi, Bronte i Tamarama, dok su u predgrađu Randvik zatvorene još četiri plaže. Uprkos tome, nakon detaljnih analiza, Bondi i plaža Maroubra na jugu su kasnije ponovo otvorene.

Institucije su brzo reagovale na pojavu misterioznih predmeta koje su nazvale "katranske kugle".

 

 

Meštanka Monika O'Konel izrazila je zabrinutost povodom ovog događaja ističući da je zagađenje prisutno u atmosferi i na moru, te da je ovo samo još jedan primer globalnog problema. Uprava za zaštitu životne sredine države Novi Južni Vels sprovela je sopstvene testove kako bi utvrdila prirodu ovih kugli i uputila je javni apel građanima da ne plivaju u blizini ovih predmeta niti da ih dodiruju, radi njihove sigurnosti.

Ovaj incident naglašava ozbiljnost problema zagađenja mora i obala, te potrebu za sveobuhvatnim merama zaštite životne sredine. Kako ističe O'Konel, zagađenje je prisutno širom sveta, a ovakvi događaji su samo simptom šireg problema koji zahteva hitnu pažnju i rešavanje.


Nadležne službe su odmah preduzele akciju kako bi zaštitile javnost od potencijalne opasnosti. Zatvaranje plaža i sprovođenje testova predstavljaju adekvatan odgovor na neočekivanu pojavu, a ponovno otvaranje nekih lokacija ukazuje na brzu reakciju i angažovanost nadležnih službi.

Apel građanima

Uprava za zaštitu životne sredine države Novi Južni Vels uputila je apel građanima da budu oprezni i da se pridržavaju uputstava o postupanju u vezi sa pronađenim kuglama. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading