Nikita Klenkov
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen


U blizini Moskve, 16. oktobra, dogodilo se šokantno ubistvo koje je uzburkalo javnost i postavilo mnoga pitanja. Meta napada bio je pukovnik specijalnih snaga Rusije, Nikita Klenkov, komandir jedne od najtajnijih vojnih jedinica – Snaga specijalnih operacija (SSO).

Klenkova su napadači presreli u selu Melenki i otvorili vatru na njegov automobil. U pokušaju da izbegne metke, pukovnik je izgubio kontrolu nad vozilom i preminuo na licu mesta. Ovo ubistvo izvršeno je na gotovo mafijaški način, podižući ozbiljne sumnje i zabrinutost među analitičarima i stručnjacima za bezbednost.

 

 


Cargrad, ruska medijska kuća koja se bavi istraživačkim novinarstvom, postavlja ključna pitanja u vezi sa ovim događajem. Postavlja se pitanje kako su napadači imali mogućnost da prate Klenkova, implicirajući sofisticiranu obaveštajnu operaciju.

Napadači su precizno prepoznali Klenkova, što ukazuje na moguće curenje poverljivih podataka ili izdaju unutar sistema. Ovaj detalj otvara vrata sumnjama u bezbednosne propuste i nedovoljnu zaštitu visokorangiranih vojnih figura.

Najuznemirujući aspekt ovog slučaja jeste nedostatak adekvatne zaštite za komandira tako visokog ranga, što postavlja pitanje o bezbednosnim merama i ulozi obaveštajnih službi u zaštiti ključnih vojnih figura.

Sergej Pahomov ističe da je moguće da je ovaj incident samo početak serije napada na ključne vojne figure, što bi moglo ozbiljno destabilizovati vojni aparat.

Ubistvo Nikite Klenkova ukazuje na rastuću pretnju koju predstavljaju specijalne operacije usmerene na ključne vojne vođe Rusije, otvarajući pitanje ranjivosti drugih vojnih figura na slične napade.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading