hapšenje
Foto: Stock/Shutterstock

- Smolninski okružni sud u Sankt Peterburgu je razmotrio zahtev istrage za produženje preventivne mere u vidu pritvora u odnosu na Alekseja Podnebesnog. Sud je saslušao sve i odlučio da produži pritvor do 18. novembra 2024. godine - navodi se u saopštenju pres službe suda.

Takozvani "ekolog" i bloger je u avgustu bio zatvoren u istražnom zatvoru pod optužbom da je počinio krivična dela iz 134. dela 1. čl. 135 Krivičnog zakonika Ruske Federacije (polni odnos sa osobom, vršenje nepristojnih radnji bez upotrebe nasilja, počinjeno prema licu mlađem od šesnaest godina).

Pedofil

Printscreen

 

Pres služba je dodala da Podnebesni nije doveden na sud jer se nalazio u Gradskoj psihijatrijskoj bolnici broj 6 na pregledu.

Njegov advokat se usprotivio produženju preventivne mere u vidu pritvora, tražeći kućni pritvor ili zabranu određenih radnji.

- Maloletna žrtva i njen pravni zastupnik, koji su se samoinicijativno pojavili na suđenju, zatražili su od suda da izmeni Nebesku meru u onu koja se ne odnosi na pritvor - saopštila je pres služba.

Prema istražiteljima, okrivljeni je 2. avgusta u tržnom centru na Nevskom prospektu počinio nepristojne radnje nad petnaestogodišnjom devojkom, a 3. avgusta u stanu u ulici Teležna, imao je navodno odnos sa njom.


Pres služba suda je dodala da je on priznao krivicu i zatražilo određivanje kućnog pritvora.

Ovaj "ekolog" živi u Nižnjem Novgorodu i već je bio u centru pažnje agencija za sprovođenje zakona. 2021. godine. Odlukom Lenjinskog okružnog suda u Nižnjem Novgorodu, Podnebesni je podvrgnut prinudnom lečenju u psihijatrijskoj bolnici nakon njegovih izjava na društvenim mrežama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading