dolar
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Pensilvanija se smatra "sving" državom, odnosno ne favorizuje jasno ni republikance ni demokrate. Stručnjaci se slažu da bi glasanje u ovoj državi moglo da odluči o sudbini izbora.

Ilon Musk ponudio je 100 dolara registrovanim biračima u Pensilvaniji koji potpišu peticiju u kojoj se podržava Donald Tramp, prenosi medij.

Na samom sajtu peticije stoji da je reč o peticiji u odbranu slobode govora i prava na nošenje oružja.

Njujork tajms smatra da na ovaj način Mask pokušava da identifikuje birače koji su potencijalno spremni da glasaju za Trampa.

- U znak zahvalnosti za vašu podršku, dobićete 47 dolara za svakog registrovanog glasača kojeg uputite i koji potpiše ovu peticiju. Naš cilj je da nateramo milion registrovanih birača u "sving" državama da potpišu podršku... Ističe 21. oktobra - navodi se u objavi na sajtu političkog komiteta koji podržava Trampovu predizbornu kampanju America PAC.

Pojašnjava se da se program odnosi samo na registrovane birače u Pensilvaniji, Džordžiji , Nevadi , Arizoni , Mičigenu , Viskonsinu i Severnoj Karolini .

- Posebna ponuda za registrovane glasače u Pensilvaniji: Potpišite peticiju i primite 100 dolara. Dovedite potpisnika i primite 100 dolara - navodi se u saopštenju.

Američki predsednički izbori održaće se 5. novembra. Demokratsku stranku će predstavljati potpredsednica SAD Kamala Haris , a Republikansku stranku bivši predsednik Donald Tramp.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading