Vladimir Putin
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastaje se sa predstavnicima vodećih medija zemalja članica BRIKS-a uoči samita BRIKS koji će biti održan od 22. do 24. oktobra u Kazanju.


Rusiju na događaju predstavlja generalni direktor medijske grupe „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov.


Ovo je prvi put da se Putin posebno sastaje sa predstavnicima medija zemalja članica BRIKS-a. Takvi sastanci su se tradicionalno održavali na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, gde je predsednik u formatu „pitanje-odgovor“ razgovarao sa medijima o aktuelnim temama unutrašnje i spoljne politike Rusije.


O odnosima sa SAD:


"Sjedinjene Države su pokvarile odnose sa Rusijom uvodeći sankcije i to se negativno odnosi na njih. SAD treba da shvate da se sankcije protiv Rusije negativno odražavaju na dolar", rekao je on.
Amerika sama ograničava primenu dolara kao obračunske valute i njegova uloga na tom planu i kao rezervne valute se u svetu smanjuje.
SAD su zakasnile 15 godina i ne mogu da zaustave razvoj Kine, poručio je on i dodao da se Rusija ne meša u američko-kineske odnose. Sjedinjene Države uvlače svoje saveznike u NATO u azijsko pitanje kao da su na lancu, kao pse, rekao je ruski predsednik.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading