Izraelska vojska
Foto: Alo/Shutterstock

 Stanovnici Džabalije na severu Gaze kazali su da su izraelski tenkovi stigli do centra kampa, podržani jakom vazdušnom i zemaljskom vatrom, nakon što su prošli kroz predgrađa i stambene četvrti, preneo je Rojters.

Oni su dodali da izraelska vojska svakodnevno uništava desetine kuća, iz vazduha i zemlje, postavljajući bombe u zgrade i detonirajući ih na daljinu. Izraelska vojska je saopštila da su njene snage, koje su delovale u Džabaliji poslednje dve nedelje, ubile desetine militanata i izvele vazdušne udare i demontirale vojnu infrastrukturu.

Do eskalacije izraelske operacije u Džabaliji došlo je dan nakon što je saopšteno da je ubijen neprijatelj broj jedan u zemlji, Jahja Sinvar, vođa Hamasa, koga je Izrael okrivio da je naredio napad na tu zemlju 7. oktobra.

Izraelska vojska je saopštila da je njena operacija u Džabaliji namenjena sprečavanju boraca Hamasa da se pregrupišu za nove napade.

BONUS VIDEO

@alo_portal Da možete da jedete samo jednu hranu do kraja života, šta biste izabrali? #alo #alodnevnenovine #fypシ゚ #fypシ゚viraltiktok #fypシ゚viral #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading