1500 MRTVIH BORACA Strašna statistika sa fronta
Foto: Shutterstock/Shutterstock

 ''Veoma smo odlučni da napadnemo Hezbolah što je jače moguće“, rekao je Halevi tokom posete trupama u južnom Libanu u izjavi koju je danas objavio IDF.

On se osvrnuo na ubistvo lidera Hasana Nasrale, dodavši da je sledeći zadatak za izraelske snage da uklone ''lokalnu komandnu strukturu'' Hezbolaha, prenosi Tajms of Izrael.

''Hezbolah krije žrtve, skriva mrtve komandante. Procenjujemo da smo ubili oko 1.500 operativaca Hezbolaha i naše procene su konzervativne, pretpostavljam da ih ima više'', ocenio je Halevi. On je takođe istakao da borci Hezbolaha nastavljaju da se predaju izraelskim snagama što, kako je rekao, ''mnogo govori o njihovom moralu i nivou borbe''.

Halevi je naglasio da Iran ''ne razume šta se ovde dešava Hezbolahu”. Izrael je intezivirao napade na Liban početkom oktobra, ali je prekogranična razmena vatre sa Hezbolahom otpočela prošle godine, nakon početka rata u Gazi. Libanske vlasti navode da su izraelske snage od oktobra prošle godine ubile više od 2.400 ljudi.

BONUS VIDEO

@alo_portal Da možete da jedete samo jednu hranu do kraja života, šta biste izabrali? #alo #alodnevnenovine #fypシ゚ #fypシ゚viraltiktok #fypシ゚viral #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading