Minot Police Department
Foto: Alo/Minot Police Department

 Ina Tea Kenojer (48), osuđena je na 25 godina zatvora za ubistvo Stivena Edvarda Rajlija mlađeg (51).

Pre izricanja presuda optužena je promenila svoju izjavu i priznala krivicu za ubistvo sa teškom nepažnjom prema ljudskom životu, nakon što je prvobitno negirala da je otrovala svog dečka.

Oni su bili u vezi deset godina i optužena je želela da pokupi veliko nasledstvo, a za koje se ispostavilo da je zapravo internet prevara.

Ina Tea Kenojer je očigledno verovala da će imati pravo na novac ako Rajli umre, kao njegova dugogodišnja partnerka, a policija je navela da je postala besna kada su joj rekli da zakon Severne Dakote ne priznaje takozvane "zakonite brakove".

Sudija Ričard Hagar je konačno prihvatio zajednički predlog kazne njenog advokata i državnih tužilaca u sredu, prema kojem će takođe morati da plati Rajlijevoj porodici 3.455 dolara kao odštetu, navodi "Minot Daily News".

Rajli je počeo da se oseća loše pre sastanka zakazanog za treći septembar. On je verovao da ide da se sastane sa advokatom, kako bi preuzeo svoje nasledstvo od 30 miliona dolara.

Optužena je odbila savete prijatelja i porodice da potraže medicinsku pomoć za njega, tvrdeći da se on samo bori sa udarom vrućine i da će ga ona lečiti kod kuće.

Do petog septembra, Ina Tea Kenojer je rekla prijatelju da je Rajli otišao u ambulantnu kliniku, ali prijatelj nije mogao da ga pronađe ni u jednoj klinici ni u lokalnoj hitnoj pomoći. Samo nekoliko sati kasnije, medicinski timovi su reagovali na poziv iz kuće para i pronašli Rajlija bez svesti.

Hitno su ga prebacili u bolnicu "Triniti" u Minotu, a kasnije je prebačen u bolnicu u Bismarku, gde je proglašen mrtvim. Naknadna obdukcija pokazala je da je umro nakon što je popio antifriz, sa toksičnim nivoima etilen glikola u krvi.

Policijska pretraga kuće para kasnije je otkrila flašu antifriza. Takođe su pronađene flaša piva i plastična šolja, za koje se sumnjalo da su sadržavale antifriz, u garaži.

 

 

Njegova devojka je uhapšena 30. oktobra 2023. godine, a istražitelji su naveli da je imala "finansijske motive" nakon što je saznala da Rajli planira da prekine njihovu vezu kada dobije nasledstvo - koje je planirao da podeli sa svojih pet sinova.

Na suđenju u sredu, Rajlijeva sestra, Stefani Gonzales, i njegov sin, Rajan Rajli, izneli su potresne izjave o uticaju na žrtvu. Stefani je navela da je optužena pokušavala da proda automobil žrtve dok je on umirao u bolnici.

"Ukrala si oca petorici sinova, brata dvema sestrama, ujaka 12 nećaka i prijatelja velikom broju ljudi", rekla je Stefani Gonzales.

Napomenula je i da je njena majka koja sada ima 71 godinu "mora da provede ostatak svog života, ne u sreći, već u tuzi, gubitku i bolu".

Sin Rajan je takođe bio ogorčen.

"Nikada nisam očekivao da ću izgubiti oca na tako sebičan način. Čak ne mogu ni da pronađem reči koje opisuju kako se osećam i koliko opterećuje sve. Samo bih voleo da se ovo nikada nije dogodilo", rekao je on.

BONUS VIDEO

@alo_portal Da možete da jedete samo jednu hranu do kraja života, šta biste izabrali? #alo #alodnevnenovine #fypシ゚ #fypシ゚viraltiktok #fypシ゚viral #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
SAD

Komentari (0)

Loading