vladimir putin
Foto: Shutterstock/shutterstock

U oktobru 2022. godine, tokom privatnog događaja u Njujorku, predsednik Bajden je uputio ozbiljno upozorenje o mogućnosti nuklearnog "Armagedona". U svom govoru, on je istakao Vladimira Putina kao ključnog igrača, iznoseći svoje lično iskustvo sa ruskim liderom. Ova izjava je izazvala pažnju zbog jasne zabrinutosti koju je izrazio američki predsednik u vezi sa Putinovim stavovima o upotrebi nuklearnog oružja.

Vladimir Putin, predsednik Rusije od 2012. godine, vešto manipuliše svetskim liderima, kako tvrdi CIA direktor Villiam Burns. Njegov odnos sa američkim predsednicima, Bajdenom i bivšim predsednikom Trampom, jasno pokazuje Putinovu sposobnost da prilagodi svoj pristup i taktiku u zavisnosti od sagovornika. Dok je sa Bajdenom uspeo da pruži privid diplomatskih odnosa, sa Trampom je koristio laskanje kako bi zadobio njegovu naklonost.

PUTINOVA TAKTIKA SA BAJDENOM I TRAMPOM

Sa Bajdenom, Putin je uspeo da stvori utisak stabilnosti i predvidljivosti u odnosima između SAD i Rusije. S druge strane, sa Trampom je koristio laskanje kako bi ga pridobio, iskoristivši njegov ego u svoju korist. Ovaj pristup je jasno ukazao na Putinovu veštinu prilagođavanja u komunikaciji sa svetskim liderima.

Putin je poznat po svojim devijantnim postupcima u odnosu sa drugim svetskim liderima. Primeri poput javnog ponižavanja nemačke kancelarke Angele Merkel ili izigravanja britanskog premijera Borisa Džonsona, jasno pokazuju njegovu taktiku manipulacije i pokušaje da postigne svoje ciljeve na međunarodnoj sceni.

PUTINOVA RANJIVOST I UTICAJ PANDEMIJE

Iako Putin pokazuje veštinu u manipulaciji, američka obaveštajna zajednica primećuje njegovu tananost i izuzetnu nesigurnost kao ključne osobine. Dodatno, pandemija COVID-19 imala je značajan uticaj na njega, izolacija tokom pandemije je produbila njegovu nacionalističku perspektivu i ambiciju da ostvari svoje ciljeve, kao što je preuzimanje Ukrajine.

(NYPost)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading