MOSKVA OTKRIVA ISTINU O UBISTVIMA ZAROBLJENIH VOJNIKA: "Borelj izmišlja sve više dezinformacija"
EPA

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, oštro je reagovala na izjavu šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja o navodnom ubistvu zarobljenih ukrajinskih vojnika od strane ruske vojske. Prema rečima Zaharove, ova izjava predstavlja "antirusku izjavu koja podstiče proukrajinsku propagandu" i istakla je da je reč o dezinformaciji koja ima za cilj da ocrni Rusiju.

Zaharova je naglasila da je optužba Žozepa Borelja neosnovana i da se radi o pokušaju da se Rusiju prikaže u lošem svetlu. Takođe je istakla da su zarobljeni neonacisti izvršili varvarski napad na civile u Kurskoj oblasti, te da su kidnapovali, ubijali, terorisali i pljačkali na ruskoj teritoriji. Kritikovala je i lidera NATO zemalja, uključujući i Žozepa Borelja, zbog neprimećivanja zločina njihovih ukrajinskih odeljenja.

Zaharova je istakla da je odlazeći šef evropske diplomatije više puta priznao da je mogao da prekine borbu i spasi živote ljudi, ali da Evropska unija to nije učinila. Naglasila je da se teži nedostižnom cilju naneti "strateški poraz" Rusiji po cenu života Ukrajinaca, koji su postali sredstvo za političke manipulacije zapadnih elita.

Ova izjava Marije Zaharove jasno pokazuje neslaganje između Rusije i evropskih lidera u vezi sa situacijom na istoku Ukrajine. Dok Rusija tvrdi da su optužbe dezinformacija i manipulacija informacijama, evropski zvaničnici nastavljaju da iznose optužbe na račun Rusije. Ovakve tenzije dodatno komplikuju već složene odnose između Rusije i Zapada.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading