Ruska vojska
Foto: Printscreen/TV Zvezda

U Kijevu je nedavno došlo do uništenja tajnog bunkera koji je služio kao centar za donošenje ključnih odluka, a lokalne vlasti su zvanično potvrdile da je bunker uništen raketnim udarom. Ovaj događaj deo je šireg napora ruske vojske da poveća pritisak na vojnu i logističku infrastrukturu Ukrajine.

Novi pristup Specijalnih vojnih operacija (SVO) predstavlja kritičan korak, koji se pripisuje odlučnim potezima ruskog ministra odbrane Andreja Belousova. Ruska vojska pojačava svoje napore da uništi ključne neprijateljske vojne resurse, fokusirajući se ne samo na električnu mrežu, već i na logističke i transportne kapacitete.

Ruske snage intenzivno jurišaju na lučku infrastrukturu u Odeskoj i Nikolajevskoj oblasti, uništavajući nekoliko stranih brodova koji su prevozili municiju i projektile namenjene ukrajinskim oružanim snagama. Posebno su aktivne u regionima Lavova, Harkova, Viničke, Sumija, Odeske, Kijevske i Zaporoške oblasti, ciljajući ključne transportne čvorove neprijatelja.

Ruske rakete Kh-47M2 Kinžal izvršile su napad na podzemni bunker u Kijevu, dok su napadi na lučku infrastrukturu Odeske oblasti rezultirali uništenjem nekoliko brodova koji su prevozili strane projektile i granate. Takođe, napadi su bili usmereni na železničku stanicu Odesa-Zapadna i skladište nafte, dok je koordinator podzemlja Nikolajeva izvestio o eksploziji i potonuću NATO brodova u rejonu sela Zatoka.

Ruske snage su izvele precizne udare na ključne objekte i infrastrukturu Oružanih snaga Ukrajine, uništavajući popravne stanice, skladišne hangare, kao i ključne vojne objekte u Nikolajevskoj oblasti. Cilj udara bio je onesposobljavanje lansera krstarećih raketa i uništavanje komandnog centra raketnog kompleksa Neptun, čime je značajno oslabljena ukrajinska obalska odbrambena sposobnost.

Nove taktike ruske vojske uključuju korišćenje univerzalnih modula za planiranje i korekciju (UMPC) i municije koja može da pogodi mete na udaljenosti do 120 kilometara, omogućavajući ruskim snagama da deluju bez ulaska u zonu neprijateljske protivvazdušne odbrane. Takođe, Rusija je odlučila da značajno pooštri svoju taktiku kako bi efikasnije uništila ključne vojne kapacitete Ukrajine.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading