Olgu je ubio medved
Foto: Printscreen/Društvene mreže


Trinaest godina nakon stravičnog događaja koji je potresao svet, priča o Olgi Moskaljovoj (19) i njenom očuhu Igoru Ceiganenkovu, koji su izgubili živote u napadu mrkog medveda, ponovo je postala viralna na društvenim mrežama. Ovaj događaj se odigrao dok su šetali duž obale u Petropavlovsk-Kamčatskom, u istočnom Sibiru, ostavljajući za sobom jezivu priču o borbi za opstanak i tragičnom gubitku.

Tinejdžerka Olga uspela je da izbegne napad medveda u početku, ali nažalost njen očuh nije imao istu sreću. Napad medveda na Igora Ceiganenkova ostavio je Olgina očajna borba za opstanak u divljini. Dok se muškarac grčio u agoniji, bespomoćan pred očima svoje ćerke, Olga se sklonila od medveda, ali je bila primorana da se suoči sa medvedicom koja ju je napala i odvukla na čistinu.

U momentima očajničke borbe za život, Olga je uspela da kontaktira svoju majku Tatjanu putem telefona. Kroz jezive pozive, Tatjana je mogla da čuje užas i bol kroz koje je prolazila njena ćerka, dok je medvedica napadala i na kraju odvukla Olgu na sigurno mesto. U svojim očajničkim pozivima, Olga je dozivala pomoć i izražavala svoju ljubav prema majci, pre nego što ju je medvedica napala po poslednji put.

"Mama, jede me medved! Mama, ovo je agonija. Mama, pomozi!", vrištala je Olga u prvom očajničkom telefonskom pozivu.


Nažalost, pomoć nije stigla na vreme. Olga i njen očuh su izgubili bitku sa divljom prirodom, ostavljajući za sobom porodicu u očaju. Nakon stravičnog događaja, hitna pomoć je poslala lovce da ubiju medvedicu i njena tri mladunca, kako bi sprečili dalje tragedije na tom području.

Nakon što je priča ponovo postala aktuelna na društvenim mrežama, korisnici su izrazili svoje saučešće i različite reakcije na ovu tragičnu sudbinu. Mnogi su naglasili važnost poštovanja prirode i opreza prilikom boravka na teritorijama divljih životinja, dok su drugi izrazili sućut prema majci koja je proživela jezive trenutke slušajući očajne pozive svoje ćerke.


Ova tragična priča iz 2011. godine ostaje kao podsetnik na opasnosti koje vrebaju u divljini, ali istovremeno budi saosećanje prema ljudima koji su izgubili svoje živote u neobičnoj i tragičnoj situaciji. Olgina majka Tatjana i članovi porodice će zauvek nositi bol gubitka, dok je svet još jednom podsetio na surovost prirode.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading