ELITNA POLICIJA UPALA KUĆU!  Evo kako je sprečen teroristički napad na izraelsku ambasadu!
EPA


Specijalne jedinice i istražitelji Federalne službe kriminalističke policije sprečili su teroristički napad na izraelsku ambasadu u Berlinu. Teško naoružana elitna policija upala je u subotu u jednu kuću u Bernauu u Brandenburgu, prenosi Bild.

Uhapšen osumnjičeni Libijac

Pretresen je i stan u višespratnici u Sankt Avgustinu (Severna Rajna-Vestfalija). Antiteroristički istražitelji su saznali da je Libijac (28) pristalica terorističke organizacije "Islamska država" (IS). Informacije su stigle od stranih tajnih službi. Osumnjičeni je uhapšen u Bernauu pod optužbom za članstvo u terorističkoj organizaciji. Nemačke vlasti su ušle u trag čoveku koji ranije nije bio poznat kao pretnja zahvaljujući konkretnoj dojavi stranih obaveštajnih službi.

Planiranje napada na izraelsku ambasadu

Antiteroristički agenti su presreli poruke. Libijac je navodno želeo da napadne izraelsko diplomatsko predstavništvo u prestonici, međutim, za sada nije jasno da li oružjem ili eksplozivom. Prema informacijama sa Telegraf.rs, ovo je bio planiran teroristički napad, ali zahvaljujući brzoj reakciji specijalnih jedinica, napad je sprečen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading