Crkva u Americi
Foto: Printscreen/printskrin/Jutjub


Pastor Majkl Cezar iz crkve "Grace and Truth" u predgrađu Bafala šokirao je javnost svojim kontroverznim izjavama tokom biblijske studije koju je uživo prenosio član državne skupštine Dejvid DiPietro na svojoj Fejsbuk stranici. U videu snimljenom samo pet dana nakon 23. godišnjice napada na Svetski trgovinski centar, Cezar je izjavio da Bog "nije mogao manje da se brine" o napadima na "Bliznakinje" i da su žrtve same krive za svoju smrt zbog nedostatka pokajanja.

Osuda od strane porodica žrtava

Porodice žrtava napada 11. septembra su zgrožene ovakvim izjavama. Teri Strada, čiji je suprug Tom stradao u severnom tornju, izjavila je da Cezar "ne zna kakva je bila vera bilo koga, kojoj religiji su pripadali ili kako su praktikovali svoju veru". Penzionisani pripadnik FDNY James McCaffrey, čiji je šurak herojski poginuo pokušavajući da spase zarobljene u tornjevima, osudio je Cezara zbog ismevanja prvih reagovao i osudio DiPietra zbog podrške takvim stavovima.

Prošlost i kontroverze

Sam pastor Cezar, inače bivši anesteziolog, suočio se sa optužbama za medicinski nemar i saglasio se sa optužbama kao deo sporazuma o saglasnosti 2008. godine. Takođe, Cezar je izneo kontroverzne stavove o drugim religijama, uključujući ismevanje muslimana, hindusa i katolika, što je izazvalo dodatnu pažnju javnosti.

Dejvid DiPietro, član državne skupštine, čiji je član njegove crkve, podržao je pastorove stavove i delovao u skladu sa njima. On je čak usmerio deo sredstava iz kampanje ka crkvi "Grace and Truth". Ove kontroverzne veze i podrška političara izazvale su reakciju javnosti, a Teri Strada je izjavila da bi birači trebalo da ozbiljno razmisle o podršci takvom političaru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading