Vladimir Putin Donald Tramp
Foto: Shutterstock/Alo Ilustracija/Shutterstock

- Vladimire, ako budeš progonio Ukrajinu, udariću te tako jako da nećeš ni poverovati. Udarću pravo u centar proklete Moskve“, citiraju Trampove reči autori članka.

Kada i u kojim okolnostima je ovaj razgovor mogao da se održi, Tramp nije precizirao.

Donald Tramp

Foto:AP

 

Odgovarajući na pitanje uredništva o mogućnosti upotrebe vojne sile protiv Kine u slučaju blokade Tajvana, bivši predsednik je izrazio sumnju u potrebu za takvim akcijama, pozivajući se na svoje odnose sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

- Ne mislim da bih morao. On zna da sam vraški lud - rekao je Tramp. Po njegovim rečima, isto to zna i Putin.

Tramp je ranije više puta izjavljivao da je u dobrim odnosima sa ruskim liderom i da bi mogao rešiti sukob u Ukrajini još pre inauguracije, u slučaju pobede na izborima u SAD-u u novembru.

Istovremeno, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ranije je izjavio da u SAD-u deluje „duboka država“ čije funkcionisanje ne zavisi od toga ko je na čelu Bele kuće. Lavrov je posebno istakao da je Tramp, dok je bio predsednik, nekoliko puta razgovarao sa Putinom i bio prijateljski nastrojen. Međutim, antiruske sankcije, uključujući i vrlo ozbiljne, uvodile su se i tokom njegovog mandata. Zbog toga, Lavrov je objasnio da je Moskva zaključila da može da računa samo na sebe.

U nedavnom intervjuu za sajt AiF, Lavrov je takođe upozorio da će se mere za obuzdavanje razvoja Rusije nastaviti bez obzira na to ko bude izabran za predsednika SAD-a. Početkom oktobra, u intervjuu za američki magazin Njuzvik, Lavrov je naglasio da Rusiji nije važno kako će se završiti predsednički izbori u SAD-u.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading