Vukašin Gošović i Filip Marjanović
Foto: Printscreen/Printscreen

Crnogorska policija saopštila je da je podnela krivičnu prijavu protiv četvorice pripadnika „škaljarskog klana“ zbog sumnje da su pre pet godina u Crnoj Gori ubili dvojicu mladića iz Srbije. koji su se godinama vodili kao nestali.

Nakon upada policije i zaplijene servera preko kojih je išla komunikacija putem „Skaj“ aplikacije zaplenjene su stotine miliona poruka, slika, video-klipova koje su kriminalne grupe širom sveta razmenjivale godinama. Policija ima izuzetno težak zadatak da složi sve kockice složenog mozaika, ali vremenom uspeva, pa se tako dešifruju i komunikacije članova dva ozloglašena kotorska narko-klana – „kavačkog“ i „škaljarskog“.

Zahvaljujući dešifrovanju poruka tek sada, godinama kasnije, podignute su optužnice za poedina ubistva, ali i razašnjene sudbine mnogih mladića koji su netragom nestali, a kosti im do danas nisu pronađene. Među njima su i dvojica Beograđana, Filip Marjanović i Vukašin Gošović, koji su nestali početkom 2020. godine. Da policija sazna šta se desilo sa njima pomogao je nehotice sam šef „kavačkog klana“ Radoje Zvicer, koji ih je pomenuo u „Skaj“ komunikaciji sa uhapšenim policajcem Petrom Lazovićem.

Mučeni i zakopani kod Fitilja

Tu je pomenuo da su Vukašin i Filip mučeni i zakopani kod Fitilja, člana rivalskog „škaljarskog klana“, negde u Danilovgradu u Crnoj Gori.

Fitilj je inače nadimak Milana Brajovića, člana „škaljarskog klana“, a osim njega, za mučenje i likvidaciju Marjanovića i Gošovića, sumnjiče se i Stefan Ðukić Mandić, Emil Tuzović i Goran Milašinović.

Istražitelji su saznali i motive surovog mučenja i likvidacije dvojice momaka, koje su likvidirali „škaljarci“, u znak osvete za ubistvo „svog čoveka“, godinu dana ranije. Naime, u aprilu 2019. godine u jednom turističkom mestu kraj Malage ubijen je, na izuzetno svirep način, Zijad Nurković, istaknuti član barske grupe koja je deo „škaljarskog klana“, a na čijem čelu je bio kasnije likvidirani Alan Kožar.

Nurković, poreklom iz Rožaja, blizak barskoj grupi Alana Kožara, ubijen je u Španiji u mestu Milihas kraj Malage. U trenutku pucnjave sa Nurkovićem u kolima je bila supruga Vasilisa Nurković, koja je bila trudna, kao i njihova ćerka.

Nepoznata osoba pucala je Nurkoviću u glavu 18. aprila 2019. godine. Teško ranjeni Crnogorac prebačen je u bolnicu, ali je ubrzo podlegao povredama.

Nurković je u Španiji, navodno, bio turistički, a ne poslovno, ali poznato je da u toj zemlji uporište imaju oba zaraćena klana i da je ona utočište za razne kriminalce sa ovih prostora, ali i baza iz koje deluju. Da li je Nurkokvić praćen i ubijen ili su ga napadači pepoznali i likvidirali, ostalo je nejasno do danas. Ubicama je na ruku išlo to što Nurković nije bio na oprezu, vozo se u kabrioletu, jer nije očekivao nikakve probleme.

ŠKALJARAC LIKVIDIRAN U ŠPANIJI: Četvorica se osvetila beograđanima!

Foto: Instagram/printscreen

 

 

Vasilisa ostala nepovređena

Njegova surpuga Vasilisa, inače poznata crnogorska blogerka i influenserka, prilikom atentata je ostala nepovređena. U ranijim obračunima u podzemlju napadači su izbegavali da pucaju u prisustvu porodice, žena i dece, ali je Nurkovićevo ubistvo bilo presedan, a ta praksa je kasnije nastavljena.

Nurković je bio poznat policiji kao „bezbednosno interesanta ličnost“ koja je povezana sa Alanom Kožarom.

Hapšen je nekoliko puta i to uvek uz vođe barske grupe Alana Kožara i Damira Hodžića. Sa Hodžićem je osuđivan zbog ilegalnog posedovanja oružja i iznude. Alan Kožar i srpski državljanin Damir Hadžić, ubijeni su na Krfu 2020. godine, dok su Damira Hodžića i njegovog šuraka Adisa Spahića u Spužu u Crnoj Gori ubili Veljko Belivuk i Marko Miljković uz pomoć još nekoliko pripadnika „kavačkog klana“.

Bonus video:

https://player.target-video.com/previews/index/1840864/37042/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading